
Kremete urtesvinekoteletter
Lær hvordan du lager saftige og kremete svinekam med urter. En enkel oppskrift som passer perfekt til middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 tykke svinekoteletter
- 1 teskje Montreal steak-krydder, eller etter smak
- 1/2 kopp smør, delt
- 2 1/2 spiseskjeer hvetemel, eller etter behov
- 1 spiseskje tørket basilikum
- 1 teskje instant storfekraftpulver
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 2 kopper melk
Fremgangsmåte
- 1Krydre svinekotelettene med Montreal-steikekrydder på alle sider.
- 2Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme.
- 3Kok kotelettene i det smeltede smøret til de er brune og litt rosa i midten, omtrent 7 til 10 minutter per side.
- 4En hurtigtermometer som settes inn i midten bør vise minst 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit).
- 5Tilsett resten av smøret i pannen etter behov, slik at det er omtrent 3 spiseskjeer med stekesafter igjen i pannen når kotelettene er ferdigkokte.
- 6Overfør svinekotelettene til en tallerken og sett pannen tilbake på middels-høy varme.
- 7Bland mel, basilikum og storfekraft i en bolle.
- 8Rør inn svart pepper i pannen sammen med stekesafteren og kok i 1 minutt.
- 9Tilsett melblandingen og kok, mens du rører konstant, til det er brunt, ca. 2 minutter.
- 10Hell melk i melblandingen; kok opp og rør konstant til blandingen er tykk og bobler, 4 til 6 minutter.
- 11Hell sausen over svinekotelettene og server.