Kremete urtesvinekoteletter

Kremete urtesvinekoteletter

Lær hvordan du lager saftige og kremete svinekam med urter. En enkel oppskrift som passer perfekt til middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 tykke svinekoteletter
  • 1 teskje Montreal steak-krydder, eller etter smak
  • 1/2 kopp smør, delt
  • 2 1/2 spiseskjeer hvetemel, eller etter behov
  • 1 spiseskje tørket basilikum
  • 1 teskje instant storfekraftpulver
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 kopper melk

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre svinekotelettene med Montreal-steikekrydder på alle sider.
  2. 2Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme.
  3. 3Kok kotelettene i det smeltede smøret til de er brune og litt rosa i midten, omtrent 7 til 10 minutter per side.
  4. 4En hurtigtermometer som settes inn i midten bør vise minst 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit).
  5. 5Tilsett resten av smøret i pannen etter behov, slik at det er omtrent 3 spiseskjeer med stekesafter igjen i pannen når kotelettene er ferdigkokte.
  6. 6Overfør svinekotelettene til en tallerken og sett pannen tilbake på middels-høy varme.
  7. 7Bland mel, basilikum og storfekraft i en bolle.
  8. 8Rør inn svart pepper i pannen sammen med stekesafteren og kok i 1 minutt.
  9. 9Tilsett melblandingen og kok, mens du rører konstant, til det er brunt, ca. 2 minutter.
  10. 10Hell melk i melblandingen; kok opp og rør konstant til blandingen er tykk og bobler, 4 til 6 minutter.
  11. 11Hell sausen over svinekotelettene og server.