Søtpotetgnocchi

Søtpotetgnocchi

oppskrift på søtpotet gnocchi som er enkel å lage, smakfull og perfekt for en rask middag eller helgekos. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 (8 unser) søtpoteter
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1 egg
  • 2 kopper hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Stek søtpotetene i 30 minutter, eller til de er myke når du kjenner på dem. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøle.
  2. 2Når potetene er avkjølt nok til å håndtere, fjern skallet, og mos dem, eller press dem gjennom en rivjern-rist i en stor bolle. Bland inn hvitløk, salt, muskatnøtt og egg. Rør inn melet litt etter litt til du får en myk deig. Bruk mer eller mindre mel etter behov.
  3. 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Mens du venter på at vannet skal koke, lager du gnocchi. På en melet overflate, rull ut deigen i flere lange pølser, og skjær dem i 2,5 cm (1 tomme) lange biter. Slipp bitene forsiktig ned i det kokende vannet, og la dem koke til de flyter opp til overflaten. Ta opp de flytende bitene med en hullsleiv, og hold dem varme i en serveringsskål. Server med smør eller kremsaus.