
Søtpotetgnocchi
oppskrift på søtpotet gnocchi som er enkel å lage, smakfull og perfekt for en rask middag eller helgekos. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 (8 unser) søtpoteter
- 1 fedd hvitløk, presset
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1 egg
- 2 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Stek søtpotetene i 30 minutter, eller til de er myke når du kjenner på dem. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøle.
- 2Når potetene er avkjølt nok til å håndtere, fjern skallet, og mos dem, eller press dem gjennom en rivjern-rist i en stor bolle. Bland inn hvitløk, salt, muskatnøtt og egg. Rør inn melet litt etter litt til du får en myk deig. Bruk mer eller mindre mel etter behov.
- 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Mens du venter på at vannet skal koke, lager du gnocchi. På en melet overflate, rull ut deigen i flere lange pølser, og skjær dem i 2,5 cm (1 tomme) lange biter. Slipp bitene forsiktig ned i det kokende vannet, og la dem koke til de flyter opp til overflaten. Ta opp de flytende bitene med en hullsleiv, og hold dem varme i en serveringsskål. Server med smør eller kremsaus.