Quinoa-stirfry med grønnsaker og kylling
Lær hvordan du lager en smakfull quinoa stir-fry med grønnsaker og kylling. En enkel og sunn rett perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- ¾ kopp quinoa, skyllet
- ½ teskje salt, delt
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 liten gulrot, tynne skiver
- 1 middels stor rød paprika, kjernet ut, frø fjernet og hakket
- 2 teskjeer revet ingefær
- 1 hvitløksfedd, skivet
- 1 liten rød chili, hakket (valgfritt)
- 2 kopper sukkererter, trimmed
- ¼ teskje svart pepper
- 1 egg, pisket
- 115 gram grillet kyllingbryst, hakket
- 2 vårløk, hakket
- ½ kopp koriander
- 1 spiseskje soyasaus
Fremgangsmåte
- 1Plasser quinoa i en liten kjele med 3/4 kopp vann og 1/4 teskje salt. Kok opp, reduser deretter varmen til lav. Dekk til og kok, uten å røre, til quinoa har absorbert vannet, ca. 15 minutter. Fjern fra varmen, rør opp med en gaffel og la stå uten lokk. Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Kok gulrot, rør av og til, til den blir myk, ca. 1 minutt. Tilsett paprika, ingefær, hvitløk og chili, hvis ønskelig; kok, rør ofte, i ca. 2 minutter. Tilsett erter, strø over resten av saltet (1/4 teskje) og pepper, og kok, rør ofte, i 1 minutt. Ta ut grønnsakene og sett pannen til side. Tilsett quinoa og egg i pannen. Kok, rør konstant, til egget er jevnt fordelt, ca. 2 minutter. Tilsett grønnsakene, kylling, vårløk, koriander og soyasaus; kok i 1 minutt til. Fordel wok-retten i 4 boller og server varm.