
Veldig, veldig, veldig god ostekake
oppskrift på en utrolig god ostekake som vil imponere alle. enkel å lage, perfekt for spesielle anledninger eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp smør, romtemperert
- 4 (8 ounces) pakker kremost, myknet
- 1 ½ kopper hvitt sukker
- 5 egg, romtempererte
- 2 kopper kremfløte
- 1 ½ spiseskje maisstivelse
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel en 23 cm rund springform.
- 2Bruk en elektrisk mikser og pisk smør, kremost og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen, til det er godt blandet. Rør inn fløte, maisstivelse og vanilje.
- 3Pakk bunnen av springformpannen inn i aluminiumsfolie. Legg en fuktig kjøkkenhåndkle i en langpanne. Plasser ostekakeformen på håndkleet, inni langpannen, og sett langpannen i ovnen på rist. Fyll langpannen med kokende vann slik at det når halvveis opp på sidene av ostekakeformen. Stek i 60 minutter, eller til midten av ostekaken er akkurat fast. La den avkjøle i romtemperatur i 1 time. Sett den deretter i kjøleskapet til den er stivnet før du tar den ut av formen.