Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding

Lær hvordan du lager klassisk Yorkshire Pudding med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til stek og søndagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hvetemel (all-purpose)
  • 1 teskje salt, eller etter smak
  • 2/3 kopp melk romtemperert
  • 2/3 kopp vann romtemperert
  • 3 store egg
  • 4 spiseskjeer stekesjyen fra stekt storfekjøtt
  • 4 teskjeer finhakket fersk rosmarin
  • 1/8 - 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel og salt i en bolle. Bruk en håndholdt mikser og tilsett melken i en tynn stråle, mens du blander til røren er glatt. Tilsett vann og egg, og pisk til alt er godt blandet og bobler. La stå, dekket, ved romtemperatur i 1 time.
  2. 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  3. 3Fordel fettet i åtte muffinsformer. Varm formene i ovnen til de nesten begynner å ryke. Pisk røren til den er boblete, rør inn rosmarin og cayennepepper, og fordel den i muffinsformene. Stek i 10 minutter i den nederste delen av ovnen uten å åpne døren. Reduser ovnstemperaturen til 350 grader Fahrenheit og fortsett å steke i ytterligere 10 minutter, til de er puffet opp, sprø og gyllenbrune. Server umiddelbart.