
Yorkshire Pudding
Lær hvordan du lager klassisk Yorkshire Pudding med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til stek og søndagsmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hvetemel (all-purpose)
- 1 teskje salt, eller etter smak
- 2/3 kopp melk romtemperert
- 2/3 kopp vann romtemperert
- 3 store egg
- 4 spiseskjeer stekesjyen fra stekt storfekjøtt
- 4 teskjeer finhakket fersk rosmarin
- 1/8 - 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland mel og salt i en bolle. Bruk en håndholdt mikser og tilsett melken i en tynn stråle, mens du blander til røren er glatt. Tilsett vann og egg, og pisk til alt er godt blandet og bobler. La stå, dekket, ved romtemperatur i 1 time.
- 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 3Fordel fettet i åtte muffinsformer. Varm formene i ovnen til de nesten begynner å ryke. Pisk røren til den er boblete, rør inn rosmarin og cayennepepper, og fordel den i muffinsformene. Stek i 10 minutter i den nederste delen av ovnen uten å åpne døren. Reduser ovnstemperaturen til 350 grader Fahrenheit og fortsett å steke i ytterligere 10 minutter, til de er puffet opp, sprø og gyllenbrune. Server umiddelbart.