
Scampi
Lær hvordan du lager deilige scampi med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller hovedrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp brødsmuler
- 4 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 10 jumbo-reker, renset og smørfiletert
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 3/4 kopp hvitvin
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 1 sitron, revet skall og saften
- Kokt pasta, til servering, valgfritt
- 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
- Hvitløksbrød, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Ha brødsmulene i en stekepanne over middels varme sammen med 2 ss hvitløk og 2 ss olje. Kok, mens du rører, til brødsmulene er ristet og karamelliserte, ca. 5 til 8 minutter. Sett til side.
- 2I en stekepanne stor nok til å romme rekene i ett lag, varm opp 1 ss smør og de resterende 2 ss olivenolje over middels høy varme. Krydre rekene med salt og pepper. Legg rekene i pannen og kok, uten å røre, til de er karamelliserte på den ene siden, ca. 3 minutter. Snu rekene og kok i ytterligere 2 minutter; ta dem ut av pannen.
- 3Sett pannen tilbake på middels høy varme, tilsett hvitvin og de resterende 2 ss hvitløk, og kok i 1 minutt. Legg rekene tilbake i pannen. Tilsett Worcestershire-saus, sitrzest og -juice, samt de resterende 4 ss smør. Kok opp og la det småkoke til væsken tykner.
- 4Hvis du bruker pasta, tilsett den i pannen og smak til med mer salt om nødvendig. Overfør til serveringsskåler og topp med de ristet brødsmulene og persille. Server gjerne med hvitløksbrød.