Hello Fresh Mobile Banner
Mesa grillketsaus

Mesa grillketsaus

Lær hvordan du lager en deilig mesa barbecue sauce hjemme. Perfekt til grillmat og som marinade. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 middels stor rødløk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 8 plommetomater, renset og grovhakket
  • 1/4 kopp ketchup
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 1/4 kopp vann
  • 3 spiseskjeer mørk sirup (molasses)
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 spiseskje honning
  • 1 teskje cayennepepper
  • 1 spiseskje ancho-chili pulver (se notat)
  • 1 spiseskje pasilla-chili pulver (se notat)
  • 1 spiseskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp rapsoljen til nesten røyk i en stor kjele over middels varme, og surr løk og hvitløk til de er myke, men ikke har fått farge, omtrent 5 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene og la det småkoke i 20 minutter. Hell blandingen i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell over i en middels stor bolle og la det avkjøle til romtemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke eller fryses.
  2. 2Varm opp rapsoljen til nesten røyk i en stor kjele over middels varme, og surr løk og hvitløk til de er myke, men ikke har fått farge, omtrent 5 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene og la det småkoke i 20 minutter. Hell blandingen i en food processor og kjør til en glatt puré.
  3. 3Hell over i en middels stor bolle og la det avkjøle til romtemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke eller fryses.