
Mesa grillketsaus
Lær hvordan du lager en deilig mesa barbecue sauce hjemme. Perfekt til grillmat og som marinade. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 middels stor rødløk, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 8 plommetomater, renset og grovhakket
- 1/4 kopp ketchup
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1/4 kopp vann
- 3 spiseskjeer mørk sirup (molasses)
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 spiseskje honning
- 1 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje ancho-chili pulver (se notat)
- 1 spiseskje pasilla-chili pulver (se notat)
- 1 spiseskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Varm opp rapsoljen til nesten røyk i en stor kjele over middels varme, og surr løk og hvitløk til de er myke, men ikke har fått farge, omtrent 5 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene og la det småkoke i 20 minutter. Hell blandingen i en food processor og kjør til en glatt puré. Hell over i en middels stor bolle og la det avkjøle til romtemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke eller fryses.
- 2Varm opp rapsoljen til nesten røyk i en stor kjele over middels varme, og surr løk og hvitløk til de er myke, men ikke har fått farge, omtrent 5 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene og la det småkoke i 20 minutter. Hell blandingen i en food processor og kjør til en glatt puré.
- 3Hell over i en middels stor bolle og la det avkjøle til romtemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke eller fryses.