
Senneps- og rosmarinerostede viltkyllinger
Lær hvordan du lager smakfulle game hens med en deilig marinade av sennep og rosmarin. Perfekt for en spesiell middag eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp fullkornsenkornet sennep
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 3 store hvitløksfedd, presset
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin eller 1 teskje tørket, smuldret
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 stk. 1 1/4 pund småkalkuner
- Friske rosmarinkvister (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Bland de første fire ingrediensene i en liten bolle. Visp gradvis inn oljen. Gni hulrommene og utsiden av kyllingene med sennepsblandingen. Krydre med salt og pepper. Legg en stor rosmarinstilk i hulrommet på hver kylling, hvis ønskelig. Plasser i en grunn stekepanne. Stek til gjennomstekt, ca. 1 time og 15 minutter (dekk med folie de siste 15 minuttene hvis kyllingene blir for brune for raskt). La hvile i 5 minutter før servering.
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Bland de første fire ingrediensene i en liten bolle. Visp gradvis inn oljen. Gni hulrommene og utsiden av kyllingene med sennepsblandingen. Krydre med salt og pepper. Legg en stor rosmarinstilk i hulrommet på hver kylling, hvis ønskelig. Plasser i en grunn stekepanne. Stek til gjennomstekt, ca. 1 time og 15 minutter (dekk med folie de siste 15 minuttene hvis kyllingene blir for brune for raskt). La hvile i 5 minutter før servering.