Kjøttpai (Tourtiere)

Kjøttpai (Tourtiere)

Lag en deilig kjøttpai (tourtiere) med denne enkle oppskriften. Perfekt til både lunsj og middag!

Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/2 pounds kjøttdeig av svin
  • 2. 1 stor bakepotet
  • 3. 1 stor løk, finhakket
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 6. 1/2 teskje malt kanel
  • 7. 1/4 teskje malt nellik
  • 8. 1 klype malt allehånde
  • 9. 1/2 kopp vann
  • 10. 1 oppskrift paideig for en 9-tommers dobbel kringleformet pai
  • 11. 1 egg
  • 12. 1/4 teskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek poteten til den er ferdig, 30 - 45 minutter i en forvarmet ovn på 400 grader F (205 grader C). Skrell og mos poteten.
  2. 22. Legg poteten, kjøttdeig, løk, krydder og vann i en stor stekepanne og la det småkoke til det blir veldig tykt, i omtrent én time.
  3. 33. I mellomtiden, forbered paideigen din.
  4. 44. Kle en dyp paiform med paideig. Skje inn fyllet og fordel jevnt. Dekk med toppdeig.
  5. 55. Pensle med sammenpisket egg og dryss med paprika, om ønskelig. Lag dampåpning. Stek i 50 minutter på 350 grader F (175 grader C). Hvis kantene blir for brune for fort, dekk til med et stykke folie. Server varm.