
Kjøttpai (Tourtiere)
Lag en deilig kjøttpai (tourtiere) med denne enkle oppskriften. Perfekt til både lunsj og middag!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 pounds kjøttdeig av svin
- 2. 1 stor bakepotet
- 3. 1 stor løk, finhakket
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1/2 teskje malt svart pepper
- 6. 1/2 teskje malt kanel
- 7. 1/4 teskje malt nellik
- 8. 1 klype malt allehånde
- 9. 1/2 kopp vann
- 10. 1 oppskrift paideig for en 9-tommers dobbel kringleformet pai
- 11. 1 egg
- 12. 1/4 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 11. Stek poteten til den er ferdig, 30 - 45 minutter i en forvarmet ovn på 400 grader F (205 grader C). Skrell og mos poteten.
- 22. Legg poteten, kjøttdeig, løk, krydder og vann i en stor stekepanne og la det småkoke til det blir veldig tykt, i omtrent én time.
- 33. I mellomtiden, forbered paideigen din.
- 44. Kle en dyp paiform med paideig. Skje inn fyllet og fordel jevnt. Dekk med toppdeig.
- 55. Pensle med sammenpisket egg og dryss med paprika, om ønskelig. Lag dampåpning. Stek i 50 minutter på 350 grader F (175 grader C). Hvis kantene blir for brune for fort, dekk til med et stykke folie. Server varm.