
Saktekokt svinekjøtt med aprikoser
Oppdag denne deilige oppskriften på saftig svinekjøtt med søte aprikoser. En enkel og smakfull rett som garantert vil imponere gjestene dine!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 teskjeer olivenolje, delt
- 2. 4 (4 unse) magre benfrie svinekoteletter
- 3. 3/4 teskjeer bordsalt, delt
- 4. 1/4 teskje malt svart pepper
- 5. 3 små røde løk, tynt skiver
- 6. 12 tørkede aprikoshalvdeler, delt
- 7. 3/4 kopp ananasjuice
- 8. 2 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
- 9. 1/2 teskje tørket timian
- 10. 1 kanelstang
- 11. 1/4 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels-høy varme.
- 22. Krydre svinekotelettene jevnt med 1/4 teskje salt og svart pepper; stek i den varme stekepannen til de er brune, ca. 2 minutter per side. Overfør kotelettene til en tallerken, og behold stekesjyen i stekepannen.
- 33. Varm opp den gjenværende teskjeen olivenolje i den gjenværende stekesjyen; tilsett løken og krydre med resterende salt. Surr løken til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter.
- 44. Fordel omtrent halvparten av den kokte løken og halvparten av de skivede aprikosene i bunnen av en saktekoker. Legg svinekotelettene oppå løken og aprikosene. Legg resten av løken og aprikosene over svinekotelettene; tilsett ananasjuice, ingefær, timian og kanelstang.
- 55. Kok på Lav til svinekjøttet er mørt og lett å dra fra hverandre, 6 til 8 timer (eller på Høy i 3 til 4 timer). Fjern og kast kanelstangen. Dryss koriander over blandingen.