
Kylling Vesuvio
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten chicken vesuvio hjemme. Enkel oppskrift, perfekt for middagen. Passer hele året!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2For å blansjere erter, legg dem i kokende vann i 1 minutt (tilsetning av 1 teskje sukker fremhever sødmen).
- 3Del kyllingen i 4 deler og krydre godt med salt, pepper, oregano og granulat hvitløk.
- 4Skrell poteten og del den i kvarter; stek i olivenolje til den er gyllenbrun; sett til side.
- 5I en 25-centimeters stekepanne, varm opp olivenoljen til ca. 150 grader Celsius eller nesten til kokepunktet.
- 6Tilsett hvitløksfedd; kok i 2 minutter for å frigjøre smak.
- 7Legg i kyllingen; stek lett på begge sider til den er gyllenbrun.
- 8Tilsett potetene og deglaser pannen med hvitvin.
- 9Stek i 20 til 30 minutter.
- 10Legg kyllingen på serveringsfat og fordel potetene rundt kyllingen.
- 11Hell sausen fra pannen over kyllingen og tilsett ertene.
- 12Pynt tallerkenen med persille og server.