
Chilaquiles med kalkun og ovnsbakt tomatillo-salsa
Lær hvordan du lager smakfulle chilaquiles med kalkun og rostad tomatillosalsa. En enkel og smakfull rett som passer til frokost eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper vegetabilsk olje
- 2 (8-unse) pakker mais tortillas, kuttet i 1/2-tommers brede strimler
- 1 stor løk, hakket
- 1 (14 1/2-unse) boks kyllingbuljong
- 1 1/4 pund kokt kalkunkjøtt, revet (ca. 4 kopper)
- 3 kopper ristet tomatillosaus, oppskrift følger
- 6 unser Monterey Jack, revet (ca. 1 1/2 kopper)
- 1/4 kopp crème fraîche eller rømme
- 1 1/2 ss melk
- 1 1/2 kopper ferske korianderstilker
- 3 unser queso fresco eller feta, smuldret
- 1 1/2 pund ferske tomatillos eller 3 bokser à 11 unser tomatillos
- 5 ferske serranoskjer
- 3 hvitløksfedd, uten skall
- 1/2 kopp fersk koriander
- 1 stor løk, grovhakket
- 2 ts grovt salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en 3 1/2 kvart stor, ildfast, ikke-reaktiv, grunn form eller dyp stekepanne til 190 grader Celsius. Stek tortillachips i porsjoner, snu dem av og til, til de er gylne, ca. 1 minutt, og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av (sett oljen tilbake til 190 grader Celsius mellom porsjonene). Hell forsiktig av alt unntatt 1 spiseskje varm olje i en stor metallskål for å avkjøle før du kaster den.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kok løk i olje i en form over moderat høy varme, rør om til den er myk. Tilsett buljong og kalkun, og la det småkoke, uten lokk, under omrøring, til væsken er redusert til ca. 1/2 kopp, ca. 15 minutter. Tilsett 2 1/2 kopper salsa og kok opp. Ta av varmen og vend inn Monterey Jack-ost og tortillastaver.
- 3Stek chilaquiles, uten lokk, midt i ovnen til det bobler, ca. 15 minutter. Visp sammen crème fraîche og melk. Server chilaquiles med topp av crème fraîche, koriander og ost.
- 4Forvarm grillen.
- 5Hvis du bruker ferske tomatillos, fjern hylster og skyll under varmt vann for å fjerne klissete. Hvis du bruker hermetiske tomatillos, sil av væsken og mål opp 2 kopper. Grill chiles, hvitløk og ferske tomatillos (ikke hermetiske) på risten av en grillpanne 2,5–5 cm fra varmen, snu en gang, til tomatillos er myke og lett forkullede, ca. 7 minutter.
- 6Skrell hvitløk og fjern toppen av chiles. Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn puré.
- 7Gir: 3 kopper