Hello Fresh Mobile Banner
Chilaquiles med kalkun og ovnsbakt tomatillo-salsa

Chilaquiles med kalkun og ovnsbakt tomatillo-salsa

Lær hvordan du lager smakfulle chilaquiles med kalkun og rostad tomatillosalsa. En enkel og smakfull rett som passer til frokost eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper vegetabilsk olje
  • 2 (8-unse) pakker mais tortillas, kuttet i 1/2-tommers brede strimler
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 (14 1/2-unse) boks kyllingbuljong
  • 1 1/4 pund kokt kalkunkjøtt, revet (ca. 4 kopper)
  • 3 kopper ristet tomatillosaus, oppskrift følger
  • 6 unser Monterey Jack, revet (ca. 1 1/2 kopper)
  • 1/4 kopp crème fraîche eller rømme
  • 1 1/2 ss melk
  • 1 1/2 kopper ferske korianderstilker
  • 3 unser queso fresco eller feta, smuldret
  • 1 1/2 pund ferske tomatillos eller 3 bokser à 11 unser tomatillos
  • 5 ferske serranoskjer
  • 3 hvitløksfedd, uten skall
  • 1/2 kopp fersk koriander
  • 1 stor løk, grovhakket
  • 2 ts grovt salt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en 3 1/2 kvart stor, ildfast, ikke-reaktiv, grunn form eller dyp stekepanne til 190 grader Celsius. Stek tortillachips i porsjoner, snu dem av og til, til de er gylne, ca. 1 minutt, og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av (sett oljen tilbake til 190 grader Celsius mellom porsjonene). Hell forsiktig av alt unntatt 1 spiseskje varm olje i en stor metallskål for å avkjøle før du kaster den.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kok løk i olje i en form over moderat høy varme, rør om til den er myk. Tilsett buljong og kalkun, og la det småkoke, uten lokk, under omrøring, til væsken er redusert til ca. 1/2 kopp, ca. 15 minutter. Tilsett 2 1/2 kopper salsa og kok opp. Ta av varmen og vend inn Monterey Jack-ost og tortillastaver.
  3. 3Stek chilaquiles, uten lokk, midt i ovnen til det bobler, ca. 15 minutter. Visp sammen crème fraîche og melk. Server chilaquiles med topp av crème fraîche, koriander og ost.
  4. 4Forvarm grillen.
  5. 5Hvis du bruker ferske tomatillos, fjern hylster og skyll under varmt vann for å fjerne klissete. Hvis du bruker hermetiske tomatillos, sil av væsken og mål opp 2 kopper. Grill chiles, hvitløk og ferske tomatillos (ikke hermetiske) på risten av en grillpanne 2,5–5 cm fra varmen, snu en gang, til tomatillos er myke og lett forkullede, ca. 7 minutter.
  6. 6Skrell hvitløk og fjern toppen av chiles. Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn puré.
  7. 7Gir: 3 kopper