
Frittata fra min mors hus
oppskriften på den autentiske italienske frittata della casa di mio madre. enkel å lage, perfekt for en sunn frokost eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 rød paprika, hakket
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 poteter, i terninger
- 2 teskjeer salt
- 6 kverner nykvernet pepper
- 12 egg
- 1 spiseskje revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1I en omelettpanne over middels høy varme, sautér paprika, løk og hvitløk i olivenolje i 5 minutter. Tilsett poteter. Strø over 1 teskje salt og 2 runder med nykvernet pepper. Fortsett å koke til potetene er møre. I en bolle, lett pisk eggene med salt og pepper. Hell eggeblandingen over grønnsakene i omelettpannen. Strø over ost. Rør konstant og stek frittataen i omtrent 5 minutter på én side, til eggene er faste og kantene begynner å bli brune. Bruk en tallerken om nødvendig, og snu frittataen. Stek til eggene er gjennomstekt. Server varm eller romtemperert.