Kylling med kinesisk femkrydder, rødkål og potetgrateng

Kylling med kinesisk femkrydder, rødkål og potetgrateng

Oppdag en smakfull oppskrift på kinesisk five-spice kylling servert med rødkål og potetgrateng. Perfekt for en spennende middagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 til 3 Idaho-poteter, skrelt og skåret i tynne skiver på 1/16 tommer med en mandolin
  • 2. 1/2 kopp kremfløte
  • 3. 1/4 kopp revet Parmesan eller Gruyère, pluss 4 spiseskjeer til topping, delt
  • 4. 2 teskjeer tørket timian eller 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
  • 5. 1 teskje kosher-salt
  • 6. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 7. 6 skiver bacon, hakket
  • 8. 1 kopp hakket spansk løk, ca. 1 stor løk
  • 9. 2 kopper hakket rødkål, ca. 1/2 hode
  • 10. 1 spiseskje sukker
  • 11. 2 teskjeer kosher-salt
  • 12. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 1/2 kopp rødvin
  • 14. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 15. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 16. 2 teskjeer kinesisk fem-spice pulver
  • 17. 1 teskje hvitløkspulver
  • 18. 1 teskje kosher-salt
  • 19. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 20. 2 (170 grams) kyllingbryst, uten ben og skinn
  • 21. 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 2 (85 gram) ramekiner
  2. 22. Grateng:
  3. 33. Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  4. 44. Bland de første 6 ingrediensene i en bolle, og pass på at potetskivene er jevnt dekket med blandingen. Spray 2 ramekiner med matlagingsspray, og trykk forsiktig en håndfull poteter ned i hver. Plasser ramekinene på et stekebrett, og fyll hver av dem tre fjerdedeler opp med kremblandingen. Dekk toppen med folie. Sett brettet inn i ovnen og stek til potetene er gjennomkokte, ca. 30–45 minutter.* Ta ut folien, dryss 2 ss av den resterende osten over hver ramekin, og stek videre til osten bobler, ca. 4–8 minutter. Ta gratengene ut av ovnen og sett til side.
  5. 55. Kål:
  6. 6I en middels stor stekepanne, over middels varme, stek bacon til det er sprøtt, ca. 5–8 minutter. Ta baconet ut på en tallerken, og la det være igjen 3–4 ss fett i pannen. Tilsett løk og stek i 5–7 minutter over middels høy varme. Rør inn kål, sukker, salt og pepper, og la det koke i ytterligere 6–8 minutter. Hell i rødvin, vend ingrediensene, og la det koke under lokk til væsken nesten er fordampet, ca. 8–12 minutter. Rør inn balsamicoeddik og la det koke til det nesten er fordampet, ca. 1–3 minutter. Skru av varmen og tilsett det reserverte baconet.
  7. 76. Kylling:
  8. 8Bland de første 5 ingrediensene i en middels stor bolle. Legg kyllingbrystene i bollen, vend dem i marinaden, og la dem stå i 10–15 minutter. I en stekepanne over middels varme, stek kyllingbrystene i 4–5 minutter på den ene siden, og 6 minutter på den andre, eller til de er gjennomstekte. Ta kyllingen ut på et