Ostefondue

Ostefondue

Lær hvordan du lager en klassisk cheese fondue med denne enkle oppskriften. Perfekt for koselige kvelder og sosialt samvær.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 fedd hvitløk, skrelt og delt i to
  • 2. 225 gram gruyèreost, i terninger
  • 3. 3 kopper hvitvin
  • 4. spiseskjeer mel eller maisstivelse
  • 5. 1 spiseskje sitronsaft
  • 6. Fersk revet muskatnøtt
  • 7. 450 gram emmentalost, i terninger
  • 8. 2 baguetter

Fremgangsmåte

  1. 1Gni en veldig tung sausapan med hvitløksfeddet. Varm opp vinen til den småkoker. Rør inn sitronsaften. I en stor bolle, vend inn de terte ostene med mel for å dekke dem. Tilsett osten gradvis, en håndfull om gangen, i vinen og rør med en tresleiv til den er smeltet. Krydre med muskatnøtt. Server med terte brød i terninger og skiver av epler.