Kylling og vafler med bourbon-smørglasert frukt

Kylling og vafler med bourbon-smørglasert frukt

Lær hvordan du lager deilige kylling og vafler med bourbon-smørglasert frukt. En perfekt kombinasjon av søtt og salt for en smakfull frokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 kopp glutenfritt mel til allsidig bruk, for eksempel Bob's Red Mill
  • 2. 1 kopp grovkornet maismel
  • 3. 2 spiseskjeer sukker (sukkergranulat)
  • 4. 1 teskje bakepulver
  • 5. 3/4 teskje natron
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 2 1/2 kopper kulturmelk
  • 8. 1/3 kopp (5 1/3 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
  • 9. 3 store egg
  • 10. Nonstick-kokkespray
  • 11. To 4-punds stekte kyllinger (god kvalitet på rotisserie eller hjemmelaget er begge fine)
  • 12. Ca. 1 kopp din favoritt søt- og krydret BBQ-saus
  • 13. En klype salt
  • 14. 2 staver (1 kopp) usaltet smør
  • 15. 1 1/2 kopper brunt sukker
  • 16. 3/4 kopp bourbon whiskey
  • 17. 1 teskje vanilje
  • 18. 2 kopper skivet sesongfrukt i kvart tomme biter, for eksempel bær og/eller epler (se Kok's Note)
  • 19. 8 unser geitost
  • 20. 1/2 kopp ristet pekannøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. For vaflene: Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
  2. 22. Sikt sammen melet, maismel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. I en separat bolle, bland sammen kulturmelk, smørsmelt (kan smeltes raskt i mikrobølgeovnen) og deretter eggene. Visp gradvis de våte ingrediensene inn i de tørre til røren akkurat er blandet og ikke klumpete.
  3. 33. Varm opp vaffeljernet til middels varme, spray godt med non-stick kokespray og legg i 6 unser av røre. Stek etter produsentens instruksjoner. Overfør de ferdigstekte vaflene til ovnen for å holde dem varme til de skal serveres. Gjenta med resten av røren.
  4. 44. For kyllingen: Fjern alt kjøttet fra bena på kyllingen. I en stor sautépanne eller stekepanne, vend den moste kyllingen i nok BBQ-saus til å dekke. Tilsett 1/3 kopp vann, en klype salt og la det småkoke på middels varme til kyllingen er gjennomvarm.
  5. 55. For bourbon-smøret: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på lav varme. Visp inn brunt sukker til en tykk pasta. Hell gradvis i bourbonen, visp kraftig, og fjern deretter fra varmen. Rør inn vaniljen og la det avkjøle til romtemperatur. Hvis det ikke skal brukes umiddelbart, hell det på en tett lukket glasskrukke og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker; la det komme til romtemperatur før bruk.
  6. 66. I en middels sautépanne, dekk frukten med nok bourbon-smør til å dekke. La det småkoke på lav varme til frukten begynner å syde og slippe ut sukker. Du kan også sette pannen i en varm ovn i 5 til 10 minutter til samme reaksjon oppstår.
  7. 77. For å servere, del vaflene i fire og legg dem i en rad på siden av en tallerken. Plasser BBQ-kyllingen i midten av tallerkenen og ø