Oransje kyllingwok

Oransje kyllingwok

Lær hvordan du lager en deilig orange chicken stir fry med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag. Tips og triks for beste resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund skinnfri, benfri kyllingbryst
  • 2. 3 ss favorittkrydder (hvitløk, ingefær, løkpulver, osv.)
  • 3. 1/2 kopp olivenolje, pluss 1/4 kopp
  • 4. 1 kopp appelsinjuice
  • 5. 1 ss maisstivelse
  • 6. 1 ss tørr sherry
  • 7. 1 ss soyasaus
  • 8. 1/2 ts malt ingefær
  • 9. 1/2 ts finhakket hvitløk
  • 10. 1/2 ts rød pepperflak
  • 11. 1/2 appelsin, revet skall, pluss ekstra til pynt
  • 12. 1/4 kopp broccolibuketter
  • 13. 1/4 kopp skivet løk
  • 14. 1/4 kopp gulrøtter kuttet i 1/4-tommers biter
  • 15. 1/4 kopp paprika (etter kokkens valg), grønn, rød eller gul, kuttet i biter
  • 16. 1/4 kopp gul squash kuttet i 1/4-tommers biter
  • 17. 1/4 kopp zucchini kuttet i 1/4-tommers biter
  • 18. 1/4 kopp snøerter
  • 19. 1/4 kopp skivet sopp
  • 20. 1/4 kopp babymais
  • 21. 1/4 kopp bok choy kuttet i 1/4-tommers biter
  • 22. 2 kopper kokt ris
  • 23. Salt og nykvernet svart pepper
  • 24. Ferske urter, hakket
  • 25. Appelsinskiver til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skyll kyllingen og tørk den forsiktig. Kutt kyllingen i 2,5 cm store biter. Mariner med dine favorittkrydder og 1/2 kopp olivenolje over natten i kjøleskapet. Sett til side.
  2. 22. Til sausen, rør sammen appelsinjuice, maisenna, sherry, ingefær, hvitløk, rød pepperflak og appelsinskall. Sett til side. Forvarm wok og tilsett 1/4 kopp olivenolje over middels varme. Wokstekte kyllingen til den ikke lenger er rosa, og rør raskt slik at den beveger seg jevnt i wokken. Tilsett brokkoli, løk, gulrøtter, paprika, squash og zucchini, og kok til de er al dente. Tilsett snøerter, sopp, babymais, bok choy og gjør det samme. Rør sausen godt; hell den i midten av wokken. Kok opp og rør i 2 minutter til. Rør alle ingrediensene sammen og dekk med sausen. Smak til med krydder etter behov. Server umiddelbart over ris og pynt med friske urter, appelsinskall eller appelsinskiver.