
Fusilli med tomat, ruccola og fetaost
oppskrift på fusilli med friske tomater, ruccola og fetaost. en lett og smakfull rett perfekt for sommerdager eller hverdagsmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Krydder med kosher salt etter smak, pluss 1 ½ teskje
- 450 gram fusillipasta (skruer)
- ¼ rød løk, finhakket (ca. ½ kopp)
- 2 store modne tomater (ca. 450 gram), hakket
- Nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje hakkede friske oregano-blader (ca. 2 kvister)
- 1 hvitløksfedd
- 1 rød paprika, ristet, skrelt og frøet (se Kok’s notat)
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 1/3 kopp fruktig ekstra jomfru olivenolje
- 2 bunt arugula, ca. 225 gram, vasket, stilket og revet i biter
- 115 gram fransk fetaost, smuldret (ca. 1 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med kaldt vann på høy varme, og salt det rikelig. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er al dente – myk, men ikke grøtete. Sil av pastaen i en sil over vasken. Skyll med kaldt vann, og rist av overflødig vann.
- 2I mellomtiden legger du løken i en liten skål med kaldt vann.
- 3Ha tomatene i en stor bolle og krydre med 1 teskje salt og litt pepper. Hakk oreganoen sammen med hvitløken og den resterende halvteskjeen salt. Bruk deretter den flate siden av kniven til å mose og smøre blandingen til en grov pasta. Strø hvitløksblandingen over tomatene.
- 4Skjær paprikaen i omtrent samme størrelse som tomatene, og tilsett i salaten. Sil av løken, tørk den forsiktig, og ha den i tomatblandingen. Tilsett eddik og olivenolje, og vend godt sammen. Ha i den avsilte pastaen og vend alt forsiktig. (Salaten kan forberedes opp til 2 timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
- 5Rett før servering blander du ruccolabladene inn i salaten, og tilsetter osten. Vend lett. Smak til med salt og pepper, og server.