Fusilli med tomat, ruccola og fetaost

Fusilli med tomat, ruccola og fetaost

oppskrift på fusilli med friske tomater, ruccola og fetaost. en lett og smakfull rett perfekt for sommerdager eller hverdagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Krydder med kosher salt etter smak, pluss 1 ½ teskje
  • 2. 450 gram fusillipasta (skruer)
  • 3. ¼ rød løk, finhakket (ca. ½ kopp)
  • 4. 2 store modne tomater (ca. 450 gram), hakket
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 1 spiseskje hakkede friske oregano-blader (ca. 2 kvister)
  • 7. 1 hvitløksfedd
  • 8. 1 rød paprika, ristet, skrelt og frøet (se Kok’s notat)
  • 9. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 10. 1/3 kopp fruktig ekstra jomfru olivenolje
  • 11. 2 bunt arugula, ca. 225 gram, vasket, stilket og revet i biter
  • 12. 115 gram fransk fetaost, smuldret (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med kaldt vann på høy varme, og salt det rikelig. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er al dente – myk, men ikke grøtete. Sil av pastaen i en sil over vasken. Skyll med kaldt vann, og rist av overflødig vann.
  2. 22. I mellomtiden legger du løken i en liten skål med kaldt vann.
  3. 33. Ha tomatene i en stor bolle og krydre med 1 teskje salt og litt pepper. Hakk oreganoen sammen med hvitløken og den resterende halvteskjeen salt. Bruk deretter den flate siden av kniven til å mose og smøre blandingen til en grov pasta. Strø hvitløksblandingen over tomatene.
  4. 44. Skjær paprikaen i omtrent samme størrelse som tomatene, og tilsett i salaten. Sil av løken, tørk den forsiktig, og ha den i tomatblandingen. Tilsett eddik og olivenolje, og vend godt sammen. Ha i den avsilte pastaen og vend alt forsiktig. (Salaten kan forberedes opp til 2 timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
  5. 55. Rett før servering blander du ruccolabladene inn i salaten, og tilsetter osten. Vend lett. Smak til med salt og pepper, og server.