Hello Fresh Mobile Banner
Kinesisk stekt svinekjøtt

Kinesisk stekt svinekjøtt

oppskrift på kinesisk roast pork med saftig kjøtt og sprø svor. enkel fremgangsmåte for en smakfull hovedrett til hver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer fersk ingefær
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 6 hvitløksfedd
  • 1/2 kopp østerssaus
  • 1/4 kopp hoisinsaus
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 svinefileter, fjernet sølvhinne
  • Vegetabilsk olje, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1For marinaden: Ha ingefær, sjalottløk og hvitløk i en blender, og kjør til en jevn puré.
  2. 2Overfør blandingen til en bolle, og tilsett østerssaus, hoisinsaus og tomatpuré, og rør godt for å blande.
  3. 3For svinekjøttet: Legg de rensede indrefilétterne i en ildfast form, og hell over halvparten av marinaden, og vend kjøttet slik at det blir dekket. Dekk formen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet. La kjøttet marinere i minst 30 minutter og maksimalt 24 timer.
  4. 4Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  5. 5Varm opp vegetabilsk olje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Ta ut indrefilétterne fra marinaden, og stek dem på alle sider i den varme pannen. Pensle kjøttet med resten av marinaden underveis i stekeprosessen.
  6. 6Sett pannen inn i den forvarmede ovnen, og stek til kjøttet er gjennomstekt, ca. 20 minutter. La kjøttet hvile i 15 minutter før servering.