Kinesisk stekt svinekjøtt

Kinesisk stekt svinekjøtt

oppskrift på kinesisk roast pork med saftig kjøtt og sprø svor. enkel fremgangsmåte for en smakfull hovedrett til hver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer fersk ingefær
  • 2. 1 sjalottløk, hakket
  • 3. 6 hvitløksfedd
  • 4. 1/2 kopp østerssaus
  • 5. 1/4 kopp hoisinsaus
  • 6. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 7. 2 svinefileter, fjernet sølvhinne
  • 8. Vegetabilsk olje, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. For marinaden: Ha ingefær, sjalottløk og hvitløk i en blender, og kjør til en jevn puré.
  2. 22. Overfør blandingen til en bolle, og tilsett østerssaus, hoisinsaus og tomatpuré, og rør godt for å blande.
  3. 33. For svinekjøttet: Legg de rensede indrefilétterne i en ildfast form, og hell over halvparten av marinaden, og vend kjøttet slik at det blir dekket. Dekk formen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet. La kjøttet marinere i minst 30 minutter og maksimalt 24 timer.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  5. 55. Varm opp vegetabilsk olje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Ta ut indrefilétterne fra marinaden, og stek dem på alle sider i den varme pannen. Pensle kjøttet med resten av marinaden underveis i stekeprosessen.
  6. 66. Sett pannen inn i den forvarmede ovnen, og stek til kjøttet er gjennomstekt, ca. 20 minutter. La kjøttet hvile i 15 minutter før servering.