
Rekerboller med vannkastanjer og krydret soyadippsaus
oppskrift på smakfulle shrimp balls med vannkastanjer og en krydret soyadipp. perfekt for forrett eller småretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund reker, skrelte og renset
- 4 fedd hvitløk, knust og finhakket
- 1 (2-tommers) bit ingefær, revet
- 6 vårløk, både hvite og grønne deler, tynne skiver
- 3 spiseskjeer fiskesaus
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 eggehviter
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer asiatisk chilipaste (sambal oelek)
- 3 spiseskjeer sesamolje
- 2 bokser á 340 gram skivede vannkrekser, drenert og grovhakket
- 1 kopp panko-rasp
- 1 ½ kopp soyasaus
- ¾ kopp risvineddik
- 1 (1-tommers) bit ingefær, revet
- 3 fedd hvitløk, knust og finhakket
- 4 vårløk, både hvite og grønne deler, tynne skiver
- 2 til 3 spiseskjeer asiatisk chilipaste (sambal oelek)
Fremgangsmåte
- 1For rekene-kulene: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Bland alle ingrediensene til rekene-kulene i en stor bolle, unntatt panko-ristet brødsmuler. Rør godt sammen. Arbeid i 3 omganger, og puls blandingen i en food processor til den får en grov pasta. Overfør hver batch til en bolle. Ikke overfyll food processoren. Når all rekene er pulsede og overført til bollen, rør inn panko-ristet brødsmuler til det er godt blandet.
- 3Med våte hender, trill blandingen til 2,5 cm store kuler. Legg rekene-kulene på et stekebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
- 4For dippesausen: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp godt sammen.
- 5Til servering: Ta rekene-kulene ut av ovnen. Server varme på tannpirkere eller spyd med dippesausen på siden.