Rekerboller med vannkastanjer og krydret soyadippsaus

Rekerboller med vannkastanjer og krydret soyadippsaus

oppskrift på smakfulle shrimp balls med vannkastanjer og en krydret soyadipp. perfekt for forrett eller småretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund reker, skrelte og renset
  • 2. 4 fedd hvitløk, knust og finhakket
  • 3. 1 (2-tommers) bit ingefær, revet
  • 4. 6 vårløk, både hvite og grønne deler, tynne skiver
  • 5. 3 spiseskjeer fiskesaus
  • 6. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 7. 2 eggehviter
  • 8. 3 spiseskjeer soyasaus
  • 9. 2 spiseskjeer asiatisk chilipaste (sambal oelek)
  • 10. 3 spiseskjeer sesamolje
  • 11. 2 bokser á 340 gram skivede vannkrekser, drenert og grovhakket
  • 12. 1 kopp panko-rasp
  • 13. 1 ½ kopp soyasaus
  • 14. ¾ kopp risvineddik
  • 15. 1 (1-tommers) bit ingefær, revet
  • 16. 3 fedd hvitløk, knust og finhakket
  • 17. 4 vårløk, både hvite og grønne deler, tynne skiver
  • 18. 2 til 3 spiseskjeer asiatisk chilipaste (sambal oelek)

Fremgangsmåte

  1. 11. For rekene-kulene: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Bland alle ingrediensene til rekene-kulene i en stor bolle, unntatt panko-ristet brødsmuler. Rør godt sammen. Arbeid i 3 omganger, og puls blandingen i en food processor til den får en grov pasta. Overfør hver batch til en bolle. Ikke overfyll food processoren. Når all rekene er pulsede og overført til bollen, rør inn panko-ristet brødsmuler til det er godt blandet.
  3. 33. Med våte hender, trill blandingen til 2,5 cm store kuler. Legg rekene-kulene på et stekebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
  4. 44. For dippesausen: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp godt sammen.
  5. 55. Til servering: Ta rekene-kulene ut av ovnen. Server varme på tannpirkere eller spyd med dippesausen på siden.