Kremede østers på ristet maisbrød

Kremede østers på ristet maisbrød

oppskrift på kremede østers servert på sprø ristet maisbrød, perfekt som forrett eller del av en sjømatmeny

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp finhakket sjalottløk
  • 2. 1/2 kopp finhakket selleri pluss 3 spiseskjeer hakkede selleriblader
  • 3. 1/4 kopp usaltet smør (1/2 stang)
  • 4. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 5. 32 rensede østers, og sett til side 1 1/4 kopper av østerslaken, siltet
  • 6. 1/4 kopp melk
  • 7. 1/4 kopp kremfløte
  • 8. 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 9. 1 teskje malt sellerifrø
  • 10. 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak
  • 11. 8 skiver maisbrød, delt, ristet og smurt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, tykk gryte kok shallots og den finhakkede sellerien i smøret over moderat varme, under omrøring, til grønnsakene er myke. Tilsett melet, og kok blandingen over moderat lav varme, under omrøring, i 3 minutter. Rør inn den reserverte østersvannet, melk og fløte, og kok opp blandingen under omrøring. La den småkoke, under omrøring, i 3 minutter. Rør inn Worcestershire-sausen, sellerifrø, cayennepepper, østers og salt etter smak. La blandingen småkoke i 1 til 2 minutter, eller til kantene på østersene krøller seg, og rør inn selleribladene.
  2. 2Anrett en halvdel av maisbrødet i kvadrat på hver av de 8 oppvarmede tallerkenene. Skje den kremete østersblandingen over halvdelene, og legg de resterende halvdelene oppå.