
Fersk fruktfat
oppskrift på en frisk og fargerik fruktplate perfekt for sommerfesten eller helgen. enkelt å lage, sunn og deilig.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Jeg liker å begynne fatet med en base av modne, fargerike, skivede meloner og ananas – for eksempel cantaloupe, honningmelon, Galia- eller Cavaillon-melon, pluss de nye "gull" ananasene. Skrell utsiden av en hel melon, del den i to gjennom stilkenden, og fjern frøene. Legg melonhalvdelene med snittflaten ned på et skjærebrett, og skjær dem rett over i 1,5 cm tykke skiver. Fann ut hver halvdel litt og legg dem på fatet. Deretter kutter du av toppen og bunnen av ananasen, skrell utsiden, og bruk en skarp kniv til å fjerne "øyene". Del ananasen i to på langs, og fjern kjernen ved å skjære en "V" ned midten av hver halvdel. Igjen, legg ananashalvdelene med snittflaten ned på et skjærebrett og skjær dem rett over i 1,5 cm tykke skiver. Fann ut skivene og plasser dem ved siden av melonen på fatet.
- 2Når bunnen er på plass, kan du legge til hvilken som helst type frukt som er tilgjengelig. Jeg liker å ha én ting som er høyere enn resten, for eksempel en stor klase druer eller en dekorativt skåret papaya, for å gi fatet høyde. Deretter legger jeg til bringebær, jordbær, blåbær og ferske fiken i uformelle, men organiserte grupper. Fatet kan se ut som en skål med M&M's hvis det er for mange farger spredt uten orden. Visuelt trenger øyet et fokuspunkt og skal kunne se hver type frukt. Når all frukten er arrangert, legger jeg flate grønne blader rundt ytterkanten av frukten for å fremheve fargene. Bruk sitron- og galaxblader fra blomsterbutikken, eller fikne og drueblader fra hagen din. Sørg for at de er uten plantevernmidler og godt vasket.
- 3Enhver type frukt vil fungere godt på dette fatet. Ved spesielle anledninger kan du legge til kaki, kiwi, pasjonsfrukt,