Friterte tortillachips

Friterte tortillachips

Lær hvordan du lager deilige friterte tortilla chips hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle som elsker snacks og meksikansk mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk olje til dypsteking
  • 2. 12 store mais tortillas (oppskrift nedenfor), eller bruk ferdigkjøpte og del hver i 6 båter
  • 3. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell oljen i en stor gryte, til en dybde på 5 til 8 centimeter, og varm opp til 190 grader Celsius. Test ved å slippe en tortilla i oljen. Hvis den bobler umiddelbart og flyter opp til overflaten, er oljen klar.
  2. 22. Stek viftelistene i små porsjoner av gangen, og rør forsiktig for å skille dem, til de er lett gyldne, i 1 til 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv eller en hullskje, og rist av overflødig olje. Legg dem på tørkepapir for å renne av. Strø over salt mens de fortsatt er varme, og fortsett å steke i porsjoner.