Pots de Crème
oppskrift på pots de creme, en silkemyk og smakfull fransk dessert. perfekt for spesielle anledninger og koselige kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg sjokoladeknappene i en blender. Tilsett brandy, vanilje, salt og egg, og slå på blenderen.
- 33. Mens den blander, fjern den sirkulære skiven fra lokket på blenderen og hell veldig sakte i den veldig varme kaffen. (Det er avgjørende at kaffen er ekstremt varm for at sluttproduktet skal få riktig konsistens og tekstur.) Bland til blandingen er jevn og relativt fri for synlige biter av sjokolade, ca. 20 til 30 sekunder.
- 44. Hell blandingen i tre store glass, for eksempel snifter, eller ti demitassekopper, og la det være god plass til å legge på et lag med pisket krem senere. Sett det i kjøleskapet i minst 3 til 4 timer slik at blandingen får tid til å stivne.
- 55. Før servering, legg en skje med brandy- og pisket krem og pynt med shavet sjokolade.
- 66. Tilsett kremfløten og sukkeret i en bolle på en elektrisk mikser utstyrt med visp, og pisk til det danner myke topper. Rør inn brandyen og bland godt.