
Biff Calvdos
Lær hvordan du lager deilige beef calvdos med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram storfekjøtt, chuck, skåret i 2,5 cm brede strimler
- 1/4 kopp hakket løk
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje svart pepper
- 1 teskje sukker
- 3 laurbærblad
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 2 kopper kokosmelk
- 1/2 kopp Calvados
- 4 Jonagold- epler, skrelt, kjernet og skåret i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1I en 3-liters panne, varm opp smør og olje. Stek storfekjøttet, løk, koriander, pepper, sukker, laurbærblader, salt og spisskummen i omtrent 10 minutter over middels varme, med jevne rører.
- 2Tilsett kokosmelk. Forsiktig hell i Calvados, dekk til med lokk, og kok i 45 minutter eller til storfekjøttet er mørt. Væsken skal nesten ha fordampet, og igjen skal det være en tykk saus som dekker kjøttet.
- 3Tilsett de skivede eplene, dekk til og kok i 5 minutter.
- 4For å servere, plasser retten på et stort fat, og server med et glass Calvados.