Biff Calvdos

Biff Calvdos

Lær hvordan du lager deilige beef calvdos med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 450 gram storfekjøtt, chuck, skåret i 2,5 cm brede strimler
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 teskje sukker
  • 3 laurbærblad
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 2 kopper kokosmelk
  • 1/2 kopp Calvados
  • 4 Jonagold- epler, skrelt, kjernet og skåret i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1I en 3-liters panne, varm opp smør og olje. Stek storfekjøttet, løk, koriander, pepper, sukker, laurbærblader, salt og spisskummen i omtrent 10 minutter over middels varme, med jevne rører.
  2. 2Tilsett kokosmelk. Forsiktig hell i Calvados, dekk til med lokk, og kok i 45 minutter eller til storfekjøttet er mørt. Væsken skal nesten ha fordampet, og igjen skal det være en tykk saus som dekker kjøttet.
  3. 3Tilsett de skivede eplene, dekk til og kok i 5 minutter.
  4. 4For å servere, plasser retten på et stort fat, og server med et glass Calvados.