
Grillet sverdfisk Nicoise-salat
Lær hvordan du lager en smakfull grillet swordfish nicoise salat. Perfekt for sommermåltidet med friske grønnsaker og saftig fisk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forbered en stor bolle med isvann og sett til side.
- 22. Kok opp en middels kjele med kaldt vann, og smak til med en spiseskje salt. Tilsett bønnene og kok i omtrent 3 til 4 minutter, eller til de akkurat er sprøtt møre. Sil av vannet og dypp umiddelbart i isvannet for å stoppe kokeprosessen. La ligge i isvannet i noen minutter, og sil deretter godt av.
- 33. Legg potetene i en middels kjele, dekk med kaldt vann og smak til med 1 spiseskje salt. Kok til nesten gjennomkokte (en kniv eller spyd som settes inn i midten går inn med litt motstand). Sil av vannet og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett for å avkjøle litt. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skjær potetene i lengderetningen, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen, med snittflaten ned, og kok til de er gyldne, omtrent 2 til 3 minutter. Snu dem og grill til de er akkurat gjennomkokte, ca. 1 til 2 minutter til.
- 44. Legg de kokte bønnene, grillede poteter, tomater og løk i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig for å blande; krydre med salt og pepper. Dekk til og la stå i romtemperatur mens du forbereder sverdfisken.
- 55. Tilsett sverdfiskkubene i salaten, vend forsiktig for å blande, og fordel på 4 tallerkener. Pynt hver porsjon med 1 spiseskje hakket persille.
- 66. Varm opp grillen til høy varme.
- 77. Bland krydder, salt og pepper i en bolle. Pensle begge sider av sverdfisken med olje og krydre med litt salt. Gni inn 1/4 av krydderblandingen på den ene siden av hver steak. Legg sverdfisken på grillen, med kryddersiden ned, og kok til den er lett forkullet og har