Grillet sverdfisk Nicoise-salat

Grillet sverdfisk Nicoise-salat

Lær hvordan du lager en smakfull grillet swordfish nicoise salat. Perfekt for sommermåltidet med friske grønnsaker og saftig fisk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 2. 1/4 pund ferske voksebønner
  • 3. 1/4 pund ferske grønne bønner
  • 4. 1/2 pund fingerling-poteter
  • 5. Olivenolje
  • 6. Røde og gule søte 100-tomater eller cherrytomater, delt i to
  • 7. 1 middels stor rød løk, tynnsnittet
  • 8. Spice Rubbed Swordfish, oppskrift følger
  • 9. Vinaigrette, oppskrift følger
  • 10. 1/4 kopp hakkede persilleblader
  • 11. 2 spiseskjeer fennikelfrø, ristet og malt
  • 12. 2 teskjeer sennepsfrø, ristet og malt
  • 13. 2 teskjeer korianderfrø, ristet og malt
  • 14. 2 teskjeer kosher salt
  • 15. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 16. 3 (225 gram) sverdfisksteiker
  • 17. Olivenolje
  • 18. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 19. 1 spiseskje honning
  • 20. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 21. 1 spiseskje ansjospasta
  • 22. Salt og nykvernet svart pepper
  • 23. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered en stor bolle med isvann og sett til side.
  2. 22. Kok opp en middels kjele med kaldt vann, og smak til med en spiseskje salt. Tilsett bønnene og kok i omtrent 3 til 4 minutter, eller til de akkurat er sprøtt møre. Sil av vannet og dypp umiddelbart i isvannet for å stoppe kokeprosessen. La ligge i isvannet i noen minutter, og sil deretter godt av.
  3. 33. Legg potetene i en middels kjele, dekk med kaldt vann og smak til med 1 spiseskje salt. Kok til nesten gjennomkokte (en kniv eller spyd som settes inn i midten går inn med litt motstand). Sil av vannet og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett for å avkjøle litt. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skjær potetene i lengderetningen, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen, med snittflaten ned, og kok til de er gyldne, omtrent 2 til 3 minutter. Snu dem og grill til de er akkurat gjennomkokte, ca. 1 til 2 minutter til.
  4. 44. Legg de kokte bønnene, grillede poteter, tomater og løk i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig for å blande; krydre med salt og pepper. Dekk til og la stå i romtemperatur mens du forbereder sverdfisken.
  5. 55. Tilsett sverdfiskkubene i salaten, vend forsiktig for å blande, og fordel på 4 tallerkener. Pynt hver porsjon med 1 spiseskje hakket persille.
  6. 66. Varm opp grillen til høy varme.
  7. 77. Bland krydder, salt og pepper i en bolle. Pensle begge sider av sverdfisken med olje og krydre med litt salt. Gni inn 1/4 av krydderblandingen på den ene siden av hver steak. Legg sverdfisken på grillen, med kryddersiden ned, og kok til den er lett forkullet og har