Sitronolje knuste poteter

Sitronolje knuste poteter

oppskriften på lemon oil smashed potatoes er enkel å lage og gir en frisk, smakfull siderett. perfekt til sommermiddagen eller som tilbehør hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 pund medium Yukon Gold-poteter
  • 2. 3 spiseskjeer salt, pluss ekstra for krydring
  • 3. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 4. 1/4 kopp finhakket gressløk
  • 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, finhakket
  • 6. 1 spiseskje ferske estragonblader, finhakket
  • 7. 2 kopper ekstra jomfru olivenolje med sitrussmak
  • 8. Skallet av 4 sitroner, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. I en stor kjele, tilsett poteter og vann slik at det dekker potetene med ca. 2,5 cm vann. Kok opp over høy varme. Senk varmen og la det småkoke til potetene er møre, ca. 25 til 30 minutter. Tørk potetene ved å legge dem ut på et skjærebrett eller i en sil.
  3. 33. Del potetene i fire, og legg dem på et stekebrett i ett lag for å tørke. Når de er tørre, legg potetene i en bolle. Mos dem med en gaffel til de er i biter, men ikke helt glatt. Tilsett pepper, gressløk, timian og estragon. Krydre med salt. Bland godt. Tilsett oljen, en halv kopp av gangen. Du vil kanskje oppdage at du ikke trenger all oljen. Tilsett sitrusskall, hvis du bruker det. Bland godt.
  4. 44. Kokkens tips: Kok potetene hele, slik at de ikke blir vannlogget og utvanner smaken.