
Champurrado Flan
Lær hvordan du lager en smakfull champurrado og flan med vår enkle oppskrift. Perfekt dessert og drikke for enhver anledning. Enkel, rask og velsmakende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Hell 2 kopper sukker i midten av en dyp kjele. Hell forsiktig vann rundt sukkeret, prøv å unngå å søle sukker på sidene av kjelen. Ikke rør; dra forsiktig fingeren gjennom midten av sukkeret to ganger, og lag et kryss for å fukte det. Varm opp til middels høy varme, og kok uten å røre. Senk varmen til rask småkoking og kok uten å røre til det er kastanjefarget karamell, ca. 10 til 20 minutter. Fjern umiddelbart fra varmen. Sett samtidig 6 (ca. 2,4 dl) ramekiner eller grunne kaffekopper i nærheten. Når karamellen er kokt, hell raskt omtrent 1/4 kopp karamell i hver ramekin og vri for å dekke sidene. Sett til side i en stor stekeplate for avkjøling.
- 2Kok opp en middels stor, full kjele med vann. Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit (ca. 150 grader Celsius). I en kjele, varm opp melk, vaniljestang og kanelstang til kokepunktet over middels varme. Slå umiddelbart av varmen og la det trekke i 10 minutter. Tilsett den hakkede sjokoladen og visp til den er smeltet og blandet.
- 3I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen egg, ekstra eggeplommer og den resterende koppen sukker. Visp inn omtrent 1/2 kopp av den varme melken i eggeblandingen. Deretter visp inn resten av den varme melken. Sil blandingen over i en kanne for å jevne ut og fjerne vaniljestangen og kanelstengene. Hell blandingen i karamellbekledte ramekiner.
- 4Plasser stekeplaten på risten i ovnen. Hell det kokende vannet i stekeplaten, men ikke i custard-koppene, opp til samme nivå som innholdet i koppene. Stek midt i ovnen til det er stivnet i midten, ca. 30 til 35 minutter. Ta ut koppene av vannbadet og la dem avkjøle. Dekk hver ramekin tett med plastfolie.