Champurrado Flan

Champurrado Flan

Lær hvordan du lager en smakfull champurrado og flan med vår enkle oppskrift. Perfekt dessert og drikke for enhver anledning. Enkel, rask og velsmakende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3 kopper sukker
  • 2. 1 kopp vann
  • 3. 4 kopper melk (ikke skummet)
  • 4. 1 vaniljestang, delt på langs
  • 5. 2 kanelstenger
  • 6. 113 gram bittersøt sjokolade, hakket
  • 7. 7 egg
  • 8. 2 eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 1Hell 2 kopper sukker i midten av en dyp kjele. Hell forsiktig vann rundt sukkeret, prøv å unngå å søle sukker på sidene av kjelen. Ikke rør; dra forsiktig fingeren gjennom midten av sukkeret to ganger, og lag et kryss for å fukte det. Varm opp til middels høy varme, og kok uten å røre. Senk varmen til rask småkoking og kok uten å røre til det er kastanjefarget karamell, ca. 10 til 20 minutter. Fjern umiddelbart fra varmen. Sett samtidig 6 (ca. 2,4 dl) ramekiner eller grunne kaffekopper i nærheten. Når karamellen er kokt, hell raskt omtrent 1/4 kopp karamell i hver ramekin og vri for å dekke sidene. Sett til side i en stor stekeplate for avkjøling.
  2. 2Kok opp en middels stor, full kjele med vann. Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit (ca. 150 grader Celsius). I en kjele, varm opp melk, vaniljestang og kanelstang til kokepunktet over middels varme. Slå umiddelbart av varmen og la det trekke i 10 minutter. Tilsett den hakkede sjokoladen og visp til den er smeltet og blandet.
  3. 3I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen egg, ekstra eggeplommer og den resterende koppen sukker. Visp inn omtrent 1/2 kopp av den varme melken i eggeblandingen. Deretter visp inn resten av den varme melken. Sil blandingen over i en kanne for å jevne ut og fjerne vaniljestangen og kanelstengene. Hell blandingen i karamellbekledte ramekiner.
  4. 4Plasser stekeplaten på risten i ovnen. Hell det kokende vannet i stekeplaten, men ikke i custard-koppene, opp til samme nivå som innholdet i koppene. Stek midt i ovnen til det er stivnet i midten, ca. 30 til 35 minutter. Ta ut koppene av vannbadet og la dem avkjøle. Dekk hver ramekin tett med plastfolie.