Mammas sjokoladekake

Mammas sjokoladekake

Oppskrift på en nydelig sjokoladekake laget akkurat som mamma pleide å lage den. Perfekt til bursdagsselskaper og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper hvitt sukker
  • 2. 1/2 kopp shortening
  • 3. 2 egg
  • 4. 3/4 kopp usøtet kakaopulver
  • 5. 1 kopp melk
  • 6. 2 kopper hvetemel
  • 7. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 8. 1 kopp varm, brygget kaffe
  • 9. 2 teskjeer natron
  • 10. 2 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Smør og mel en 9x13 tommer bakepanne.
  2. 22. Pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftig. Tilsett eggene og bland godt. Rør inn kakao, melk, mel, bakepulver, kokende kaffe, natron og vaniljeekstrakt. Bland til det akkurat er kombinert. Hell røren i den forberedte pannen.
  3. 33. Stek ved 350 grader F (175 grader C) i 30 til 35 minutter, eller til en tannpirker satt inn i kaken kommer ut ren.