
Kokoscupcakes
Lær hvordan du lager perfekte kokoscupcakes med denne enkle oppskriften. En søt og saftig dessert som passer til fest, kaffe eller som en liten godbit.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 pund usaltet smør, romtemperert
- 2 kopper sukker
- 5 ekstra store egg, romtempererte
- 1 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 1/2 teskje ren mandelessens
- 3 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp kulturmelk
- 14 unser søtet, revet kokos
- Kremostglasur, oppskrift følger
- 1 pund kremost, romtemperert
- 3/4 pund usaltet smør, romtemperert
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje ren mandelessens
- 1 1/2 pund melis, siktet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Med mikseren på lav hastighet, tilsett eggene ett om gangen, og skrap ned i bollen etter hver tilsetting. Tilsett vanilje- og mandelessensene og bland godt.
- 3I en separat bolle, sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. I tre omganger, vekselsvis tilsett de tørre ingrediensene og kulturmelk i røren, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Bland til det akkurat er kombinert. Vend inn 200 gram kokos.
- 4Kle en muffinsform med papirformer. Fyll hver form med røre opp til kanten. Stek i 25 til 35 minutter, til toppene er brune og en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle i formen i 15 minutter. Fjern dem og sett på en avkjølingsrist, og la dem avkjøle helt. Pynt med kremostglasur og dryss resten av kokosnøtten over.
- 5I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, bland sammen kremost, smør, vanilje- og mandelessens. Tilsett melis og bland til glatt.