Kokoscupcakes

Kokoscupcakes

Lær hvordan du lager perfekte kokoscupcakes med denne enkle oppskriften. En søt og saftig dessert som passer til fest, kaffe eller som en liten godbit.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3/4 pund usaltet smør, romtemperert
  • 2 kopper sukker
  • 5 ekstra store egg, romtempererte
  • 1 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 teskje ren mandelessens
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp kulturmelk
  • 14 unser søtet, revet kokos
  • Kremostglasur, oppskrift følger
  • 1 pund kremost, romtemperert
  • 3/4 pund usaltet smør, romtemperert
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje ren mandelessens
  • 1 1/2 pund melis, siktet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Med mikseren på lav hastighet, tilsett eggene ett om gangen, og skrap ned i bollen etter hver tilsetting. Tilsett vanilje- og mandelessensene og bland godt.
  3. 3I en separat bolle, sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. I tre omganger, vekselsvis tilsett de tørre ingrediensene og kulturmelk i røren, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Bland til det akkurat er kombinert. Vend inn 200 gram kokos.
  4. 4Kle en muffinsform med papirformer. Fyll hver form med røre opp til kanten. Stek i 25 til 35 minutter, til toppene er brune og en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle i formen i 15 minutter. Fjern dem og sett på en avkjølingsrist, og la dem avkjøle helt. Pynt med kremostglasur og dryss resten av kokosnøtten over.
  5. 5I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, bland sammen kremost, smør, vanilje- og mandelessens. Tilsett melis og bland til glatt.