
Den sjokoladekaken
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull sjokoladekake med enkel oppskrift. Perfekt til fest eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Usaltet smør og mel til stekepannen
- 2 kopper granulert sukker
- 1 ¾ kopper allsidig mel
- ¾ kopp SCHARFFEN BERGER usøtet naturlig kakaopulver
- 1 teskje salt
- 1 ½ teskje bakepulver
- 1 ½ teskje natron
- 2 store egg, lett pisket
- ½ kopp rapsolje
- 1 kopp helmelk
- 1 kopp kokende vann
- 1 ¼ kopper granulert sukker
- 1 kopp kremfløte
- 140 gram SCHARFFEN BERGER 99 % kakao usøtet sjokolade, finhakket
- 8 spiseskjeer (4 gram) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1For å lage kaken:
- 2Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør lett bunnen av to 23 cm runde kakeformer. Legg bakepapir i bunnen, og smør og mel dekkene og sidene av formene.
- 3I en bolle til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, bland sukker, mel, kakao, salt, bakepulver og natron på lav hastighet. Rør inn egg, olje og melk.
- 4Øk hastigheten til middels og pisk i 2 minutter. Senk hastigheten til lav og bland inn vannet. Røren vil være tynn.
- 5Fordel røren jevnt i de to kakeformene. Stek i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.
- 6Ta ut kaken av ovnen og avkjøl på en avkjølingsrist i 5 minutter, snu deretter lagene ut av formene og avkjøl helt.
- 7Når kakene er avkjølt, sjekk glasuren. Den skal ha konsistens som majones. Hvis den fortsatt er for tynn, la den avkjøle lenger.
- 8For å lage glasuren:
- 9I en liten kjele, bland sukker og fløte og kok opp over middels varme, rør av og til. Senk varmen og la det småkoke i 6 minutter. Tilsett sjokolade og smør, og rør til det er smeltet. Hell over i en bolle og rør inn vaniljen.
- 10For å glasere kaken:
- 11Plasser ett kakebunn på et serveringsfat. Fordel glasuren med en varm palettkniv eller glasurspatel for å gi glasuren en fin glans. Varm kniven under varmt vann og tørk den med et håndkle. Fordel omtrent ¾ kopp av glasuren over den første kaken. Legg på den andre kakebunnen. Fordel resten av glasuren over toppen og sidene av kaken, og varm opp kniven igjen etter behov.