Rød fløyelskake

Rød fløyelskake

Lær hvordan du lager en deilig red velvet cake med denne enkle oppskriften. Perfekt til bursdager og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Usaltet smør til stekepannen
  • 2 ½ kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2 teskjeer usøtet kakaopulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 2 kopper sukker
  • 2 store egg
  • 1 ¾ kopper vegetabilsk olje
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 flaske på 1 unse med rød matfarging
  • 2 pakker med kremost à 8 unse, romtemperert
  • 2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 2 bokser med melis à 1 pund
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 kopper finhakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør tre 23 cm runde kakeformer og kle bunnene med bakepapir; smør bakepapiret og strø med mel.
  2. 2Sikt melet, kakaopulveret, natron og salt i en stor bolle. Visp sammen sukker og egg i en separat stor bolle til det er godt blandet. Rør gradvis inn vegetabilsk olje. Tilsett melblandingen vekselvis med kulturmelk, begynn og avslutt med melblanding, og rør godt mellom hver tilsetning. Rør inn vanilje og rød konditorfarge.
  3. 3Fordel røren jevnt i formene og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter, før de tas ut og settes på rist for å avkjøle helt; fjern bakepapiret.
  4. 4Lag glasuren: Pisk kremost og smør i en stor bolle med en mikser til det er glatt og kremaktig. Pisk inn melis til glasuren er jevn. Rør inn vanilje og nøtter, og sett til side 2 ss nøtter til pynt. (Du kan lage kakene og/eller glasuren opptil 2 dager i forveien; pakk kakene inn i plastfolie og oppbevar glasuren i kjøleskap.)
  5. 5Smør glasuren mellom lagene, på sidene og på toppen av kaken. Pynt med de reserverte pekannøttene.
  6. 6Fotograf: Anna Williams