
Grønn-chiliostepuff
Lær hvordan du lager deilige green-chile cheese puffs, en krydret ostebakst perfekt for snacks og forretter. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 4 friske polbano-chili (ca. 340 gram)
- 2 ss usaltet smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 3/4 ts salt, eller etter smak
- 1/2 ts bakepulver
- 6 store egg
- 1 kopp cottage cheese
- 1/2 pund nyrevet Monterey Jack (ca. 2 kopper)
- Fersk tomatsalsa som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og smør en 23-centimeters glasspai.
- 2Rist og skrell poblanos. Iført beskyttelseshansker, skjær chilibladene i 1/2-tommers terninger. Smelt smør. I en liten bolle sikt sammen mel, salt og bakepulver. I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk eggene til de er doble i volum, ca. 3 minutter. Tilsett smør, melblandingen og osten, og pisk godt. Rør inn chilibladene og hell blandingen i paiformen. Stek kremen midt i ovnen til toppen er puffet opp og gyllenbrun, og en kakepinne kommer ut ren, ca. 30–35 minutter.
- 3Server ostekaken umiddelbart (den vil synke litt) med salsa.