Tournedos Rossini-stil med glasert grønnsaksbouquetière-saus Perigueux-stil
oppskrift på tournedos rossini-style med glasert grønnsaksbouquetiere og perigueux-saus. en elegant hovedrett perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stekepanne, varm opp solsikkeoljen over middels høy varme. Krydre filetene med salt og pepper. Stek filetene til de er gyldne på hver side, til ønsket stekegrad. La dem renne av på en tallerken med kjøkkenpapir.
- 22. Over høy varme, varm opp en liten non-stick panne eller stekepanne. Krydre andefiletene med salt og pepper. Når pannen er veldig varm, legg andefiletene i pannen, og stek raskt i ca. 1 minutt på hver side. La dem renne av på en tallerken med kjøkkenpapir.
- 33. For å servere, plasser en blomsterbukett av grønnsaker midt på hver tallerken. Legg en filetskive oppå grønnsakene. På toppen av fileten legger du en skive foie gras. Over foie gras legger du skivene av svart trøffel. Hell sausen forsiktig rundt grønnsakene.
- 44. Grønnsaksbukett:
- 55. Legg gulrøttene i én stekepanne og nepe i en annen. Tilsett vann opp til toppen av gulrøttene, og tilsett 2 ss sukker og 1 ss smør. Krydre med salt og pepper, og kok over middels høy varme til væsken er helt fordampet og grønnsakene er møre. I den andre pannen, tilsett vann opp til toppen av nepe, og tilsett 2 ss sukker og 1 ss smør. Krydre med salt og pepper, og kok over middels høy varme til væsken er helt fordampet og grønnsakene er møre. Ta ut grønnsakene, og fortsett å koke til resten av sukkeret og smøret blir til en lys karamell. Når karamellen har riktig farge (lys brun), legg gulrøttene og nepen tilbake i de respektive pannelene til hver grønnsak får en lys brunt farge og glans. Krydre gulrøttene og nepen individuelt. Fordel 2 ss hakket persille i hver panne. Ta av varmen og sett til side.
- 66. For å koke grønne bønner, kok opp en liten kjele med vann. Tilsett en stor håndfull