Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

Lær hvordan du lager deilige hjemmelagde marshmallows med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt tilbehør eller som gave!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer (2 poser) nøytral gelatin
  • 2. 1/2 kopp granulert sukker
  • 3. 2 teskjeer lys maisstivelse
  • 4. 2 eggehviter
  • 5. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. Melis, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 4 bambusstenger
  2. 22. Dekk en bakeplate eller en form med bakepapir. Rør gelatin inn i 1/3 kopp vann.
  3. 33. Ha sukker, 1/3 kopp vann og mais sirup i en liten kjele over middels høy varme. Kok opp under omrøring, og kok til sukkeret er oppløst og temperaturen når 115 grader Celsius. Hell forsiktig sukkerblandingen i gelatinblandingen under konstant omrøring. La det stå i 5 minutter.
  4. 44. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene til myke topper dannes. Med mikseren på middels lav hastighet, hell sukker- og gelatinblandingen i eggehvitene i en jevn, sakte strøm. Fortsett å piske til stive topper dannes. Hell blandingen i en 20x20 cm stor bakeform og sett i kjøleskapet til den er stiv, omtrent 3 timer.
  5. 55. Vend marshmallowen ut på en overflate strødd med melis; fjern bakepapiret. Skjær i 4 terninger og sett inn en bambusstang i hver. Server.