
Sitrontimianbarer
oppskrift på lemon thyme bars - en frisk og smakfull dessert med sitron og timian, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Smør, til å smøre formen
- Mel, til å meite formen
- 1 stang (4 unser) usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
- 1/2 teskje fint havsalt
- 1/2 kopp melis
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør og mel en 20x20 cm glassform.
- 3For barene:
- 4I en liten bolle, bland mel, timian og salt. Sett til side.
- 5Bruk en kjøkkenmaskin med flatpisker, og pisk sammen 1 stang smør og melis på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 30 sekunder.
- 6Rør inn sitronsaft og vanilje.
- 7Senk hastigheten til lav og tilsett gradvis melet.
- 8Bruk fuktige fingre og trykk deigen ut i den forberedte formen.
- 9Stek i 30 minutter til den er gyllen.
- 10Avkjøl i 30 minutter.
- 11For glasuren:
- 12I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft og melis til det er glatt.
- 13Fordel glasuren over den avkjølte bunnen.
- 14La glasuren stivne ved romtemperatur i minst 1 time.
- 15Bruk en metallspatel til å løfte bunnen ut av formen.
- 16Kutt i 3,8 cm store kvadrater og legg på et serveringsfat eller oppbevar lufttett i en plastbeholder ved romtemperatur.