Sitrontimianbarer

Sitrontimianbarer

oppskrift på lemon thyme bars - en frisk og smakfull dessert med sitron og timian, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. Smør, til å smøre formen
  • 2. Mel, til å meite formen
  • 3. 1 stang (4 unser) usaltet smør, romtemperert
  • 4. 1 kopp hvetemel
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
  • 6. 1/2 teskje fint havsalt
  • 7. 1/2 kopp melis
  • 8. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 9. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 10. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 11. 1/2 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Plasser en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør og mel en 20x20 cm glassform.
  3. 33. For barene:
  4. 44. I en liten bolle, bland mel, timian og salt. Sett til side.
  5. 5 Bruk en kjøkkenmaskin med flatpisker, og pisk sammen 1 stang smør og melis på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 30 sekunder.
  6. 6 Rør inn sitronsaft og vanilje.
  7. 7 Senk hastigheten til lav og tilsett gradvis melet.
  8. 8 Bruk fuktige fingre og trykk deigen ut i den forberedte formen.
  9. 9 Stek i 30 minutter til den er gyllen.
  10. 10 Avkjøl i 30 minutter.
  11. 115. For glasuren:
  12. 126. I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft og melis til det er glatt.
  13. 13 Fordel glasuren over den avkjølte bunnen.
  14. 14 La glasuren stivne ved romtemperatur i minst 1 time.
  15. 157. Bruk en metallspatel til å løfte bunnen ut av formen.
  16. 16 Kutt i 3,8 cm store kvadrater og legg på et serveringsfat eller oppbevar lufttett i en plastbeholder ved romtemperatur.