Sitrontimianbarer

Sitrontimianbarer

oppskrift på lemon thyme bars - en frisk og smakfull dessert med sitron og timian, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • Smør, til å smøre formen
  • Mel, til å meite formen
  • 1 stang (4 unser) usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
  • 1/2 teskje fint havsalt
  • 1/2 kopp melis
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1/2 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør og mel en 20x20 cm glassform.
  3. 3For barene:
  4. 4I en liten bolle, bland mel, timian og salt. Sett til side.
  5. 5Bruk en kjøkkenmaskin med flatpisker, og pisk sammen 1 stang smør og melis på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 30 sekunder.
  6. 6Rør inn sitronsaft og vanilje.
  7. 7Senk hastigheten til lav og tilsett gradvis melet.
  8. 8Bruk fuktige fingre og trykk deigen ut i den forberedte formen.
  9. 9Stek i 30 minutter til den er gyllen.
  10. 10Avkjøl i 30 minutter.
  11. 11For glasuren:
  12. 12I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft og melis til det er glatt.
  13. 13Fordel glasuren over den avkjølte bunnen.
  14. 14La glasuren stivne ved romtemperatur i minst 1 time.
  15. 15Bruk en metallspatel til å løfte bunnen ut av formen.
  16. 16Kutt i 3,8 cm store kvadrater og legg på et serveringsfat eller oppbevar lufttett i en plastbeholder ved romtemperatur.