Rabarbrakrem med sprø topping

Rabarbrakrem med sprø topping

oppskrift på rhubarb crisp, en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra og sprø topping. perfekt for sommer og høst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 pund fersk rabarbra, skåret i 2 cm biter, ca. 4 kopper
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 1 1/4 kopp hvetemel
  • 4. 1 teskje kanel
  • 5. 1 kopp godt pakket brunt sukker
  • 6. 1/2 kopp gammeldags havregryn
  • 7. 1/2 kopp usaltet smør (1 stang), smeltet men ikke varmt
  • 8. Vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. I en stor bolle blandes rabarbra med sukker, 1/4 kopp mel og kanel, og helles over i fire individuelle ildfaste former med en diameter på 10 cm.
  3. 33. I en annen bolle blandes resten av melet, brunt sukker, havregryn og smør, og blandes godt.
  4. 44. Strø blandingen over rabarbraen og stek i 35 minutter, til toppen er gyllenbrun og rabarbraen er mør.
  5. 55. Serveres varm med vaniljeis.