Miniature Sweet Puffs

Miniature Sweet Puffs

Lær hvordan du lager miniature sweet puffs, deilige små bakverk som er perfekte til kaffen eller som søt små snacks. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp vann
  • 2. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 3. 1/4 teskje fint salt
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1/2 kopp hvetemel
  • 6. 2 store egg
  • 7. 1 spiseskje turbinadosukker, til dryss, valgfritt, anbefalt: Sukker i rå form
  • 8. Melis
  • 9. Serveringsforslag: Bringebærkrem, oppskrift følger, eller mousse eller iskrem etter eget valg
  • 10. 1 kopp bringebær
  • 11. 3 spiseskjeer sukker, eller mer etter smak
  • 12. Ferskpresset sitronjuice, etter smak
  • 13. 1/2 kopp kremfløte, avkjølt
  • 14. 1 spiseskje melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 22. Kok opp vann, smør, salt og sukker i en kjele over middels høy varme. Ta kjelen av varmen, tilsett melet med én gang og rør kraftig med en tresleiv til alt melet er innarbeidet, ca. 1 minutt. Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp igjen over middels lav varme, mens du rører konstant, i 2 minutter for å fordampe noe av vannet og "koke" ut melet. Deigen vil bli litt blank og feste seg litt til kjelen.
  3. 33. Overfør deigen til en elektrisk mikser utstyrt med en flat visp. Bland på middels hastighet, og mens mikseren går, tilsett ett egg om gangen. Stopp mikseren og skrap ned sidene av bollen. Gjenta med det andre egget. Bland til deigen er glatt og blank, og eggene er jevnt innarbeidet.
  4. 44. Bruk en sprøytepose utstyrt med en glatt tipp, og sprøyt deigen ut på bakepapir i 1/4 til 1/2 tommers baller. (Bruk en fuktet finger til å duppe ned spissene på deigen for å lage perfekte baller.) Strø over turbinadosukker, hvis ønskelig. Stek i 10 minutter, reduser deretter temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) uten å åpne ovnsdøren, og stek til de er puffet opp og har en rik, gylden farge, ca. 15 minutter til. Ta ut og stikk hull i hver bolle med en tannpirker. Stek i ytterligere 10 minutter for å tørke innsiden av puffene. Avkjøl på en rist.
  5. 55. Del puffene i to og fyll med bringebærkrem, iskrem eller ditt favorittfyll. Dryss over melis, og server.
  6. 66. Mos bærene og sukkeret i en liten kjele med en tresleiv. Kok opp over middels høy varme, og rør ofte. Reduser varmen til lav, og la det småkoke under omrøring til bærene er brutt ned og saftige,