
Appelsinkake
Oppdag en saftig og smakfull orangekake. Perfekt til kaffen eller fest. Enkel å lage, med friske appelsinaroma og myk konsistens. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke (18,25 unser) gul kakeblanding
- 2. 1 pakke (3 unser) instant sitronpudding
- 3. 3/4 kopp appelsinjuice
- 4. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 5. 4 egg
- 6. 1 teskje sitronekstrakt
- 7. 1/3 kopp appelsinjuice
- 8. 2/3 kopp hvitt sukker
- 9. 1/4 kopp smør
Fremgangsmåte
- 11. Smør en 25 cm rund kakeform (bundtform). Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 22. I en stor bolle, rør sammen kakeblanding og puddingblanding. Lag en fordypning i midten og hell i ¾ kopp appelsinjuice, olje, egg og sitronekstrakt. Pisk på lav hastighet til det er blandet. Skrap ned i bollen, og pisk i 4 minutter på middels hastighet. Hell røren i den forberedte formen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 50 til 60 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, før den snus ut på en rist og avkjøles helt.
- 44. I en kjele over middels varme, kok opp 1/3 kopp appelsinjuice, sukker og smør i to minutter. Hell over kaken.