Appelsinkake

Appelsinkake

Oppdag en saftig og smakfull orangekake. Perfekt til kaffen eller fest. Enkel å lage, med friske appelsinaroma og myk konsistens. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (18,25 unser) gul kakeblanding
  • 1 pakke (3 unser) instant sitronpudding
  • 3/4 kopp appelsinjuice
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 4 egg
  • 1 teskje sitronekstrakt
  • 1/3 kopp appelsinjuice
  • 2/3 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp smør

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 25 cm rund kakeform (bundtform). Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 2I en stor bolle, rør sammen kakeblanding og puddingblanding. Lag en fordypning i midten og hell i ¾ kopp appelsinjuice, olje, egg og sitronekstrakt. Pisk på lav hastighet til det er blandet. Skrap ned i bollen, og pisk i 4 minutter på middels hastighet. Hell røren i den forberedte formen.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen i 50 til 60 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, før den snus ut på en rist og avkjøles helt.
  4. 4I en kjele over middels varme, kok opp 1/3 kopp appelsinjuice, sukker og smør i to minutter. Hell over kaken.