
Kald agurksuppe med kulturmelk, dill og vermutreker
oppskrift på en forfriskende kald agurksuppe med rømme, dill og vermouth-glasert reker, perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 3 pund europeiske agurker eller vanlige agurker
- 1/4 kopp salt
- 1 kvart melk — kulturmelk
- 2/3 kopp hakket fersk dill (pluss dill til garnityr)
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp finhakkede sjalottløk
- 1/2 pund ferske reker, skrelte og skåret i 1/2-tommers biter
- 1 kopp tørr vermut
- Dilleddik eller rødvinseddik
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp Razor Red-tomater (se Kok's Note)
- 1/2 kopp skrelte, frøede og hakkede tomater
Fremgangsmåte
- 1Skrell agurkene. Bruk en liten skje eller en melonskje til å skrape ut frøene. Kutt dem i 1/2-tommers biter; vend agurkbitene med saltet og overfør dem til en sil som står over en bolle. Sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer eller over natten.
- 2Overfør agurkene til en blender eller en food processor, og kast all væsken som har blitt utpresset. Kjør til en jevn puré; sil eventuelt gjennom en kjøttkvern. Rør inn kulturmelk og dill; sett til side.
- 3Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Når smøret begynner å skumme, tilsett sjalottløk og kok i 30 sekunder. Tilsett reker og rør i 10 til 15 sekunder over middels varme. Hell i vermut, la det koke opp, og sil umiddelbart over i den reserverte agurksuppen. Fordel rekene og sjalottløken på en tallerken for å avkjøle, og sett deretter i kjøleskapet. La suppen avkjøles.
- 4Før servering: Juster suppens konsistens med mer kulturmelk om nødvendig. Smak til med eddik, salt (tilsett sparsomt; den vil sannsynligvis ikke trenge mye), og pepper etter smak. Fordel rekene i de kalde suppetallerkene. Øs suppen over rekene og pynt med rødløk, hakkede tomater og dillbiter som er strødd rundt.