
Kald agurksuppe med kulturmelk, dill og vermutreker
oppskrift på en forfriskende kald agurksuppe med rømme, dill og vermouth-glasert reker, perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skrell agurkene. Bruk en liten skje eller en melonskje til å skrape ut frøene. Kutt dem i 1/2-tommers biter; vend agurkbitene med saltet og overfør dem til en sil som står over en bolle. Sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer eller over natten.
- 22. Overfør agurkene til en blender eller en food processor, og kast all væsken som har blitt utpresset. Kjør til en jevn puré; sil eventuelt gjennom en kjøttkvern. Rør inn kulturmelk og dill; sett til side.
- 33. Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Når smøret begynner å skumme, tilsett sjalottløk og kok i 30 sekunder. Tilsett reker og rør i 10 til 15 sekunder over middels varme. Hell i vermut, la det koke opp, og sil umiddelbart over i den reserverte agurksuppen. Fordel rekene og sjalottløken på en tallerken for å avkjøle, og sett deretter i kjøleskapet. La suppen avkjøles.
- 44. Før servering: Juster suppens konsistens med mer kulturmelk om nødvendig. Smak til med eddik, salt (tilsett sparsomt; den vil sannsynligvis ikke trenge mye), og pepper etter smak. Fordel rekene i de kalde suppetallerkene. Øs suppen over rekene og pynt med rødløk, hakkede tomater og dillbiter som er strødd rundt.