
Bourbon-brødpudding
oppskrift på bourbon bread pudding, en smakfull dessert med rik bourbon-smak, perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 2/3 kopp bourbon
- 4 kopper melk
- 1 1/4 kopper sukker
- 5 store egg
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 18 kopper løst pakket terter av gammelt brød, uten skorpe
- 3/4 kopp gylne rosiner
- 1 teskje kanel
- 1/2 teskje muskatnøtt
- Smør
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp melis
- 1/2 kopp bourbon
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen bourbon, melk, sukker, egg og vanilje. Hell blandingen over brødterningene i en bolle, og la brødet trekke i 30 minutter. (Hvis blandingen virker for tørr, tilsett litt mer melk.) Overfør den gjennomtrukne brødblandingen til en smurt 20x20 cm ildfast form. Strø over rosiner, kanel og muskatnøtt, og stek i 1 time, eller til den er gyllen, puffet opp og har en sprø overflate. La puddingen avkjøle til romtemperatur.
- 2For bourbon-sausen: Varm smør, vanilje og melis i en kjele over middels lav varme. Når smøret er smeltet og sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og tilsett bourbon. Server sausen varm over brødpuddingen.