Bourbon-brødpudding

Bourbon-brødpudding

oppskrift på bourbon bread pudding, en smakfull dessert med rik bourbon-smak, perfekt for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2/3 kopp bourbon
  • 2. 4 kopper melk
  • 3. 1 1/4 kopper sukker
  • 4. 5 store egg
  • 5. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 18 kopper løst pakket terter av gammelt brød, uten skorpe
  • 7. 3/4 kopp gylne rosiner
  • 8. 1 teskje kanel
  • 9. 1/2 teskje muskatnøtt
  • 10. Smør
  • 11. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 1/2 kopp melis
  • 14. 1/2 kopp bourbon

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen bourbon, melk, sukker, egg og vanilje. Hell blandingen over brødterningene i en bolle, og la brødet trekke i 30 minutter. (Hvis blandingen virker for tørr, tilsett litt mer melk.) Overfør den gjennomtrukne brødblandingen til en smurt 20x20 cm ildfast form. Strø over rosiner, kanel og muskatnøtt, og stek i 1 time, eller til den er gyllen, puffet opp og har en sprø overflate. La puddingen avkjøle til romtemperatur.
  2. 22. For bourbon-sausen: Varm smør, vanilje og melis i en kjele over middels lav varme. Når smøret er smeltet og sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og tilsett bourbon. Server sausen varm over brødpuddingen.