
Bærcrisp med streusel
Lær hvordan du lager en deilig berry crisp med sprø streusel. Perfekt som dessert eller søtt måltid. Enkel å lage for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 12 unser frosne bær, blåbær eller bringebær
- 1/4 kopp sukker
- 2 teskjeer maisstivelse
- 2 1/2 kopper streusel-topping, oppskrift følger
- 4 1/2 unser allsidig mel
- 6 unser lyst brunt sukker
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje malt kanel, nellik, muskatnøtt og/eller allehånde
- 6 unser mandler, ristet og hakket
- 3 unser usaltet smør, romtemperert
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Bland de frosne bærene, sukker, maisstivelse og 1/2 kopp av streusel-toppingen i en middels stor blandebolle. Fordel blandingen jevnt i 4 kaffekopper på 8 unser. Topp hver kopp med 1/2 kopp streusel-topping.
- 4Sett ramekinene på et stekebrett med halvsirkel og stek på midterste rille i ovnen til frukten bobler og toppingen er gyllenbrun, omtrent 30 til 35 minutter. La crispen avkjøle i 15 minutter før servering.
- 5Visp sammen mel, sukker, salt, kanel og mandler i en middels stor blandebolle.
- 6Tilsett smør og bruk fingrene til å kna det lett inn i de tørre ingrediensene til blandingen er smuldrete og smøret er godt innarbeidet.
- 7Bruk til å toppe muffins, hurtigbrød, crisps eller iskrem. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 måned.
- 8Porsjon: ca. 3 kopper