Bærcrisp med streusel

Bærcrisp med streusel

Lær hvordan du lager en deilig berry crisp med sprø streusel. Perfekt som dessert eller søtt måltid. Enkel å lage for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 12 unser frosne bær, blåbær eller bringebær
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 2 1/2 kopper streusel-topping, oppskrift følger
  • 4 1/2 unser allsidig mel
  • 6 unser lyst brunt sukker
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 teskje malt kanel, nellik, muskatnøtt og/eller allehånde
  • 6 unser mandler, ristet og hakket
  • 3 unser usaltet smør, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Bland de frosne bærene, sukker, maisstivelse og 1/2 kopp av streusel-toppingen i en middels stor blandebolle. Fordel blandingen jevnt i 4 kaffekopper på 8 unser. Topp hver kopp med 1/2 kopp streusel-topping.
  4. 4Sett ramekinene på et stekebrett med halvsirkel og stek på midterste rille i ovnen til frukten bobler og toppingen er gyllenbrun, omtrent 30 til 35 minutter. La crispen avkjøle i 15 minutter før servering.
  5. 5Visp sammen mel, sukker, salt, kanel og mandler i en middels stor blandebolle.
  6. 6Tilsett smør og bruk fingrene til å kna det lett inn i de tørre ingrediensene til blandingen er smuldrete og smøret er godt innarbeidet.
  7. 7Bruk til å toppe muffins, hurtigbrød, crisps eller iskrem. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 måned.
  8. 8Porsjon: ca. 3 kopper