
Mikrobølgeovn Baby Bok Choy med Miso-saus
Lær hvordan du lager en rask og sunn mikrobølgeovn-baby bok choy med smakfull miso saus. Perfekt for en lett forrett eller sunn snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund baby bok choy, delt på langs
- 1 teskje revet ingefær
- 2 hvitløksfedd, lett knust
- 3 spiseskjeer hvit, gul eller rød miso-paste
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- 1 spiseskje riseddik
- Nykvernet svart pepper
- 1 teskje ristede sesamfrø, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Ha 3 spiseskjeer vann i en stor, varmebestandig glassbolle. Tilsett bok choy, ingefær og hvitløk. Rør forsiktig for å blande. Dekk til med et ventilerende lokk eller plastfolie med 6 små hull i. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i 3 minutter. Fjern forsiktig lokket og rør i bok choy. Dekk til igjen og kok på høy effekt til bok choy er sprøtt-mørt, omtrent 3 minutter til.
- 2I mellomtiden, visp sammen misopasta, sesamolje, riseddik, 3 spiseskjeer vann og en klype svart pepper i en liten bolle. Sett til side.
- 3Bruk en tang til å overføre bok choy til et serveringsfat, og kast eventuelt overskuddsvæske og hvitløksfeddene som er igjen i bollen. Drypp med misosausen og pynt med ristet sesamfrø.