Sprø potetgalette med røkelaks og kaviar

Sprø potetgalette med røkelaks og kaviar

Oppdag hvordan du lager en deilig crispy potetgalette fylt med røkelaks og kaviar. Perfekt for en elegant forrett eller spesialtilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 poteter, skrellet og revet
  • 2. 1/2 pund klarnet smør
  • 3. Salt og pepper
  • 4. 1 pund røkelaks, tynne skiver
  • 5. 3 sjalottløk, finhakket
  • 6. 5 kvister fersk dill, hakket
  • 7. 1/2 kopp crème fraîche eller rømme
  • 8. 1 sitron, saften
  • 9. En klype svart pepper
  • 10. 1 spiseskje olivenolje
  • 11. 1/2 bunt fersk gressløk, hakket
  • 12. 85 gram kaviar

Fremgangsmåte

  1. 11. Riv potetene og vend dem i 1/4 pund klarert smør. Krydre med salt og nykvernet pepper.
  2. 22. Varm opp to non-stick stekepanner på høy varme til de nesten begynner å ryke. Fordel resten av smøret jevnt mellom de to pannelene. Legg potetene i pannen, og form dem til tykke pannekaker. Kok i 1 til 2 minutter, og skru deretter ned varmen. Stek til de er nesten gylne og sprø. Bruk en slikkepott for å sjekke undersiden av pannekaken, snu den og stek den andre siden til den er gyllen. Ta galettene ut av pannen og varm dem i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 10 minutter.
  3. 33. Lag dillkrem: I en bolle, bland sammen finhakkede sjalottløk, dill, crème fraîche eller rømme, saften av 1/2 sitron, og krydre med salt og pepper. Bland godt.
  4. 44. Ta galettene ut av ovnen mens de fortsatt er varme. Smør på dillkrem, og dekk med skiver av røkt laks. Lett pensle den røkte laksen med olivenolje, og dryss over svart pepper og resten av sitronsaften. Skjær galettene i ønsket størrelse og pynt med kaviar og hakket gressløk. Server umiddelbart.