Blekede rå grønnsaker

Blekede rå grønnsaker

lær hvordan du lager sprø og fargerike blanched crudites, en enkel og sunn forrett perfekt for sommer- eller helårssammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 pund asparges
  • 2. 1 pund gulrøtter, skåret diagonalt i 1-tommers biter
  • 3. 1 pint cherrytomater
  • 4. 2 hoder radicchio
  • 5. Urte-dip, oppskrift følger
  • 6. 225 gram kremost, romtemperert
  • 7. 1/2 kopp rømme
  • 8. 1/2 kopp majones
  • 9. 4 vårløk, hvite og grønne deler, finhakket
  • 10. 2 spiseskjeer fersk persille, finhakket
  • 11. 1 spiseskje fersk dill, finhakket
  • 12. 1 teskje kosher-salt
  • 13. 3/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann, og fyll en stor bolle med isvann.
  2. 22. Fjern de seige bunndelene på aspargesstilkene. Hvis de er tykke, skrell stilkene halvveis opp.
  3. 33. Tilsett gulrøttene i det kokende vannet og blansjer i 1 minutt. Ta umiddelbart opp gulrøttene med en hullsleiv og dypp dem i isvannet. La gulrøttene renne av når de er helt avkjølt.
  4. 44. Tilsett aspargesen i det kokende vannet og blansjer i 1 minutt. Ta umiddelbart opp aspargesen med en hullsleiv og dypp dem i det reserverte isvannet. La aspargesen renne av når de er helt avkjølt.
  5. 55. Skjær radicchioen i båter.
  6. 66. Anrett gulrøtter, asparges, cherrytomater og radicchio på et fat, og server med urtedippen.
  7. 77. Ha kremost, rømme, majones, vårløk, persille, dill, salt og pepper i bollen på en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok, og kjør til en jevn blanding. Server ved romtemperatur.