Grillet blåfisk med tomat-, oliven- og kaperskompott

Grillet blåfisk med tomat-, oliven- og kaperskompott

oppskrift på broiled bluefish med smakfull tomat, oliven og kaperskompote. enkel og sunn rett for en deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 liten gul løk, finhakket
  • 3. 7 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 1/2 til 1 jalapeño, frøet og finhakket
  • 5. 1/4 kopp finhakket selleri (med blader)
  • 6. 450 gram plomme- eller runde tomater, delt i to, frøene presset ut og i terninger
  • 7. 1/2 kopp kalamataoliven, uten stein og grovhakket
  • 8. 2 spiseskjeer kapers
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 11. 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
  • 12. Fire 225 grams blåfiskfileter, med skinn
  • 13. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kompotten. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, jalapeño og selleri, krydre med pepper, og kok under omrøring til det er mykt og aromatisk, ca. 4 minutter. Tilsett tomater, oliven og kapers, og kok under omrøring til det er varmt, ca. 2 minutter til.
  2. 2Ta av varmen og rør inn sitronsaft og persille. Sett til side, dekket med folie, for å holde varmen.
  3. 3Plasser et rist 13 cm fra grillen og forvarm.
  4. 4Forbered fisken. Bruk en skarp kniv til å skjære i skinnet på makrellen for å lage kryssende snitt. Overfør filetene til et bakepapirkledd stekebrett og pensle dem med olje over hele. Krydre med salt og rikelig med pepper. Grill fisken med skinnsiden ned, til den er akkurat gjennomkokt, ca. 5 minutter. (Hvis skinnet løsner under kokingen, kan du fjerne og kaste det.)
  5. 5Bruk en metallspade til å overføre filetene til 4 oppvarmede tallerkener og topp med kompotten. Server umiddelbart.