Quercyan eplekake

Quercyan eplekake

oppskrift på quercyan eplekake, en deilig dessert med friske epler og krydder. perfekt for høst og helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 3 pund epler, skrelt og tynne skiver
  • 2. 8 unser sukker
  • 3. 4 flytende unser rom
  • 4. 3 flytende unser appelsinblomstvann
  • 5. Tynne skiver av skall fra 1 sitron
  • 6. 1 pund vanlig mel (all-purpose)
  • 7. 1/2 teskje bakepulver
  • 8. 2 egg
  • 9. 1 1/2 unser smør, kremet
  • 10. 1 unser smør, smeltet
  • 11. 1 egg, vispet
  • 12. Siktet sukker (superfint sukker)

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll: Legg de skivede eplene i bløt med sukker, rom, appelsinblomstvann og sitrusskall over natten. Sil av eplene, og reserver juicen.
  2. 22. Sikt melet og bakepulveret i en stor bolle, og legg smør og egg i en fordypning i midten. Arbeid med fingertuppene og tilsett gradvis 7 væskeons (ca. 200 ml) av juicen fra eplene. Arbeid inn til en jevn og elastisk deig med hånden, og la den hvile i 2 timer.
  3. 33. Kjevle ut den hvilede deigen så tynt som mulig, og overfør den til en melet klut på et stort bord. Arbeid fra midten og med håndflatene, strekk forsiktig deigen til den er tynn som et sigarettpapir. La den hvile, og la deg selv hvile i 1 time.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (ca. 390 grader Fahrenheit).
  5. 55. Pensle lett med smør og dryss med sukker. Legg på de godt avrente eplene og rull sammen. Bland den resterende juicen med det piskede egget og pensle over toppen. Stek i ovnen i 50 til 55 minutter.