Grønne bønner og bacon

Grønne bønner og bacon

oppskrift på grønne bønner og bacon. en enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund grønne bønner, trimmede
  • 2. Koshersalt
  • 3. 1/2 pund bacon, grovhakket
  • 4. 1 liten gul løk, finhakket
  • 5. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 1 teskje rød pepperflak
  • 7. 1/2 kopp hakkede, ristet pecannøtter
  • 8. Saften av 1/2 sitron
  • 9. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kjør de grønne bønnene i en stor kjele med kokende, saltet vann, og kok til de er lysegrønne og sprø-t tender, ca. 5 minutter. Sil bønnene og legg dem i en stor bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Sil bønnene igjen og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir.
  2. 22. Stek baconet i en stor, tykk stekepanne til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Legg baconet på en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av. Skjær av overflødig baconfett, men la 2 ss være igjen i pannen. Tilsett løk i pannen og stek til den er myk og veldig mør, 4–5 minutter. Strø over hvitløk og rød pepperflak, og stek til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Ha de reserverte grønne bønnene og pecan nøttene i pannen, og varm opp i 5–6 minutter. Legg baconet tilbake i pannen, hell over sitronsaften og vend forsiktig. Smak til med salt og pepper.
  3. 33. Fotograf: David Malosh