Hello Fresh Mobile Banner
Tre bønnesalat

Tre bønnesalat

Lær hvordan du lager en deilig tre bønnesalat med friske grønnsaker og smakfulle krydder. Perfekt som forrett eller sunn lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • Kosher salt
  • Is
  • 8 unser ferske grønne bønner (ca. 2 kopper), vasket og delt i to
  • 1/4 kopp sherryeddik
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 spiseskje honning
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Én 15-unse boks med røde kidneybønner, skylt og drenert
  • 1/4 kopp ferske basilikumblader, hakket
  • 1/4 kopp ferske flatbladede persilleblader, hakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Sett en stor bolle med isvann klar. Tilsett grønne bønner i kjelen og kok til de er sprøtt møre, ca. 2 til 3 minutter. Sil av vannet og dypp de grønne bønnene i isvannet for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet igjen.
  2. 2Visp eddik, sennep og honning i en stor bolle. Rør inn oljen til det blir en emulsjon. Tilsett de grønne bønnene, cannellini-bønner, kidneybønner, basilikum, persille og sjalottløk i bollen, og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper, og server.