Bourbon-brødpudding

Bourbon-brødpudding

oppskrift på bourbon bread pudding, en rik og kremet dessert med en voksen vri. perfekt for spesielle anledninger og helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 ¾ brød av gammelt fransk brød, skorpen fjernet og skåret i terninger
  • 2. ½ kopp rosiner
  • 3. 1 eple, skrelt, kjernet og hakket
  • 4. 1 banan, i terninger
  • 5. ½ kopp valnøtter eller pekannøtter, valgfritt
  • 6. 3 egg
  • 7. 1 kopp sukker
  • 8. 1 spiseskje kanel
  • 9. 1 ½ teskje muskatnøtt
  • 10. ½ teskje malt ingefær
  • 11. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 12. 1 kopp melk
  • 13. 1 kopp kaffe
  • 14. Bourbon-saus, oppskrift følger
  • 15. 16 spiseskjeer smør
  • 16. 2 kopper sukker
  • 17. 2 egg
  • 18. 2 kopper bourbon

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en stor bolle, legg brødterningene, rosiner, eple, banan og nøtter (hvis du bruker det) og vend det forsiktig sammen.
  3. 33. I en middels stor bolle, bruk en visp til å blande egg, sukker, krydder, vanilje, melk og kaffe. Hell eggeblandingen over brødterningene og la det stå i 15 minutter. Hell over i en smurt bakeform som er ca. 5 cm dyp, og stek i 45 minutter.
  4. 44. For å servere, hell Bourbon-sausen over riskremen. For individuelle porsjoner, legg store skjeer med riskremen i ildfaste dessertskåler og øs sausen over rikelig. Sett riskremen under grillen og la den bli gyllen og karamellisert.
  5. 55. I en mikser med visp-vedlegg, pisk smør og sukker sammen, og bland deretter inn eggene godt. Overfør dette til en dobbelkjele og varm det opp på veldig lav varme. Rør med en tresleiv til det er tynt nok til å falle av skjeen. Tilsett bourbon og rør inn. Hell blandingen i en tykkbunnet kjele og kok opp på svært lav varme i 2 timer. Dette kan bli mer saus enn du trenger, men den smaker best når den er kokt i denne størrelsen.